Burada konuşan Anadolu Üniversitesi İl Temsilcisi Öğr. Gör. Ahmet Mıdık Anadolu Üniversitesi bünyesinde mezuniyet töreni ve mezunlar buluşması gibi etkinliklerin Türkiye’de sadece Uşak’ta düzenlendiğini söyledi. Bu etkinliğin düzenlenmesinde Uşaklıların, Uşak’taki kurum ve kuruluşların, Anadolu Üniversitesinin Organizasyon yetenek ve tecrübesinin payı olduğunu hatırlatan Mıdık, 2015 yılından bu yana ara verdikleri etkinliği “Mezunlar Buluşması” adı altında yeni bir konsepte düzenleyerek eski ve yeni mezunları buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

“TÜRKİYE’DE HİÇBİR YERDE BİR BENZERİMİZ YOK”

Anadolu Üniversitesi Uşak İl Temsilciği olarak düzenledikleri etkinliğe Denizli, Afyonkarahisar, Manisa ve Kütahya illerinden mezun olan öğrenciler katıldı. Bu katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mıdık; “İlkler kenti Uşak’ ta ilkleri gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz” dedi. Mıdık;  Anadolu Üniversitesi hakkındaki görüşlerini de şu şekilde ifade etti: “ Anadolu Üniversiteli demek güven demek, Anadolu Üniversiteli demek sorumluluk almak demek, Anadolu Üniversiteli demek ayrıcalık demek, ilke, özgüven, güvenilirlik, saygınlık, başarı ve gayret demek. Kim ne derse desin, kim ne düşünürse düşünsün, bu sistemi kuran Yılmaz Büyükerşen hocadan Allah razı olsun. Bu ülkede 5 milyona yakın Anadolu Üniversitesi mezunu var, bir buçuk milyon öğrencisi var. Biz Anadolu Üniversitemizin Uşak Modeliyiz, Türkiye’de hiçbir yerde bir benzerimiz yok, bir Eskişehir bir Uşak.” Mıdık konuşmasının sonunda organizasyonun düzenlenmesinde katkısı olanlara ve katılım sağlayanlara teşekkür etti.

“BU ÜLKENİN SİZLERE İHTİYACI VAR”

Mıdık’ın konuşmasının ardından söz Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Gümüş de mezunlara ve katılımcılara hitap etti. Konuşmasına mezuniyet programının hayırlı olmasını temenni başlayan Prof. Gümüş öğrencilere hayatlarının bundan sonraki döneminde başarılar diledi. Mezunlara hayat boyu öğrenmeye devam etmelerini ve kendilerini sürekli geliştirmeyi tavsiye eden Prof. Gümüş: “Girişimci ruhunuzu geliştirmeye çalışın, arkadaşlarınızla güzel ekipler oluşturarak güzel fikirler geliştirmeye çalışın çünkü bu ülkenin gerçekten sizlere ihtiyacı var. Her daim ümit var olun kesinlikle ümitsizliği kapılmayın. Muhakkak hayatta zorluklarla karşılaşacaksınız ama sizlerde bu zorlukları aşacak donanım var buna gönülden inanıyorum” şeklin konuştu.

“RABBİM SİZİ HAKKI ANLATANLARDAN, ADALETİ YÜCELTENLERDEN, SEVGİYİ, FAZİLETİ, HOŞGÖRÜYÜ, GÜZELLİĞİ YAYANLARDAN EYLESİN”

Türkiye’nin şu an dünyadaki hak ettiği yeri almak için büyük bir mücadele verdiğini söyleyen Prof. Gümüş, geleceğin güçlü Türkiye’sinin oluşturulmasında, çalışkan, azimli, her daim heyecanını kaybetmeyen gençlere ihtiyaç olduğunu ifade etti. Prof. Gümüş konuşmasını şu ifadelerle son verdi; “ Ben ümit ediyorum ki bu büyük Türkiye’yi, güzel geleceği sizler inşaa edeceksiniz. Sizlere göstermiş olduğunuz başarıdan dolayı teşekkür ediyorum, hayat boyu başarılar diliyorum. Rabbim sizi hakkı anlatanlardan, adaleti yüceltenlerden, sevgiyi, fazileti, hoşgörüyü, güzelliği yayanlardan eylesin. Rabbim geleceğinizi aydınlık eylesin, Allah’a emanet olun.

Konuşmaların ardın Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Gümüş, Uşak İl Genel Meclis Başkanı Nuri Demir ve Anadolu Üniversitesi İl Temsilcisi Öğr. Gör. Ahmet Mıdık tarafından dereceye giren öğrencilere plaketleri taktim edildi.

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim