Duran kazayı şu şekilde anlattı; “ Otobüsten indim kavşağa doğru gidiyorum ambulansın yanında bir araba vardı, ambulans yavaşladı ama araç bir anda hızlandı ve bana çarptı, çarpmanın etkisiyle  kafamı kaldırıma çarptım. Arabanın plakasının ucu da bacağımı kesti ve bacağıma dikiş atıldı.”  Kavşağın çok tehlikeli olduğunu, okul giriş çıkışlarında yüzlerce öğrencinin bu kavşağı geçmek zorunda kaldığını söyleyen Duran buraya üst geçit yapılması için daha önce birkaç kez imza topladıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını belirtti. Duran’ın ailesi ise kızlarını okula her gün korku ve endişeyle gönderdiklerini ve buna bir an önce bir çözüm bulunmasını istedi.

Kavşağa çok yakın bir mesafede 7 yıldır esnaflık yaptığını belirten Optisyen Kürşat Köksal otogar kavşağındaki problemin burada da oluştuğunu, kamu binaları geldikçe insan nüfusunun  ve araç sayısının arttığını vurguladı.  Köksal; “Ben burada bir yıl içerisinde 5-6 defa kaza gördüm, bunlardan birkaç tanesi yaya diğeri araç kazasıydı.  Geçen sene buradaki bir trafik kazasında  bir adam öldü.  Olay üzerine ben belediyeden birine ulaştım, buradaki sıkıntıyı söyledim. O adamın yerinde benim babam, dedem de olabilirdi, her şeyi bıraktım ben de olabilirim. Sonuçta  işimiz oluyor karşıya geçiyor geliyoruz. Bu şekilde olmaz, ışıklandırma yapmak, trafik polisi koymak, bunlar çözüm değil. Buraya bir alt yada üst yaya geçidi yada  bir battı-çıktı yapılsa şehirler arası trafik alta alınsa çok güzel olacak. Güney çevre yolu, Kuzey çevre yaptılar ama kullanılmıyor, buradan sayısız tır kamyon geçiyor. Araç kazası olduğu zaman tek araçla kalmıyor zincirleme oluyor” dedi.

Eskiden otobüs duraklarının okulların olduğu bölgede yer aldığını hatırlatan Köksal; “ Belediye ilk başta hastanenin yanındaki taliye yolunun kullanılmasını özendirdi ama şimdi o yol araçların park alanı oldu iki tane araç şu an sığamıyor burayı kullanma şansınız yok. Otobüs durakları karşıya alınınca burası felç oldu. İnşallah bir çözüm getirirler” şeklinde konuştu.

Bölgede Fevzi Çakmak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Abdulkadir Kılavuz Anadolu Lisesi bulunuyor. Bu iki okulda toplamda yaklaşık 1000 öğrenci bulunuyor. Otobüslerden hastane yakasında inen öğrenciler yolun karşısında bulunan okullarına geçmek için  kavşakta ciddi bir yaya trafiği oluşturuyor. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Uşak Adliyesi, Uşak İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının burada bulunuyor ve her geçin gün yeni bir kamu binası yapılıyor,  bir de şehirler arası araç trafiği eklendiğinde kavşak bu haliyle kazaya davetiye çıkarıyor.

Editör: TE Bilişim