Dün akşam saatlerinden bu yana kayıp olan çocuklardan kız kardeşler Havva Coşkun (13) ve Ayşe Coşkun (15) saat 17;00 sularında yanlarına aldıkları erzaklarla birlikte pikniğe gidiyoruz diyerek evden çıktı. Cep telefonlarını evde bırakan kardeşler bir daha geri dönmedi. Konuyla ilgili konuşan baba Hasan Coşkun; “ Eşime hayvan barınağına gideceğiz orada piknik yapacağız demişler, diğer aliler de gelmişler oralarda aramışlar hiçbir yerde bulamamışlar. Aldığımız haberlere göre dün akşam saatlerinde yolda çocukları gören bir adam durmuş nerelisiniz diye sormuş onlarda  biz Kütahya Pazarlarlıyız demişler, o da ben de oralıyım demiş onları Pazarlara kadar götürmüş.  Bir an evvel çocuklarımızın bulunması işitiyoruz. Hiçbir sıkıntımız yok yeterki gelsinler.  Vatandaşlarımızdan ve devletimizden yardım istiyoruz” dedi.

Anne S.E. ise  dört çocuğu da birlikte gördüğünü, çocukların beraberlerinde 3 çanta götürdüklerini söyledi. S.E ; “  Elma, mandalina, salata, domates, poğaça gibi yiyecek malzemesi aldılar. Hayvan barınağına gidip geleceğiz dediler. Kızlarımın telefonu evde kalmış. Çocuklar gece saat dokuza kadar gelmeyince çok korktuk, yetkililere haber verdik.” Dedi.

Çocuklardan Ahmet Yumuk’un annesi Atiye Tanrıöver ise oğlunun aşçı yardımcısı olarak bir ay önce işe başladığını dün sabah işe gitmek için saat 06:30 evden çıktığını iş çıkışı ise eve gelmediğini söyledi. Tanrıöver cocukların Pazarlar’da görüldüğü yönde kendisine bilgi geldiğini belirtti.

Aileler çocuklarını bulmak için  Pazarlara doğru yola çıktı.

Editör: TE Bilişim