Operasyona ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “ Uşak Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 01/04/2021 tarihinde, uyuşturucu satan sokak satıcılarına ve bunları koordine eden suç örgütüne yönelik Uşak merkezli İzmir ve İstanbul İllerini de kapsayan 23 adrese 32 ekip ve 135 personelin katılımıyla eş zamanlı ve planlı operasyon gerçekleştirilmiştir.

Aralarında Uyuşturucu Örgütünün sözde Lideri, örgütün yöneticileri ve üyelerinin de bulunduğu toplam 19 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Söz konusu uyuşturucu örgütünün çökertilmesi amacıyla, son operasyon da dahil soruşturma kapsamında icra edilen tüm çalışmalarda; 710 gram Metamfetamin, 117 adet Extacy, 11 gram Esrar,  73 adet Sentetik Ecza Hap, 15 gram Toz Esrar, 5 gram Bonzai, 1 adet hassas terazi, 4 adet tabanca ve bu tabancaya ait 12 adet fişek, 2 adet bıçak, 1 adet metal Jop ele geçirilmiştir.

Örgütlü Uyuşturucu Madde Ticareti kapsamında operasyon gününe kadar 51 şahıs hakkında uyuşturucu madde ticareti ve uyuşturucu madde kullanma, bulundurmaktan işlem yapılırken, örgütle birlikte hareket eden 11 şahıs uyuşturucu madde ticaretinden (torbacılıktan) tutuklanıp cezaevine gönderilmiştir.

01.04.2021 günü yakalanarak gözaltına alınan 19 şahıs hakkında “Örgütlü Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” suçundan adli işlem halen devam etmektedir.

Bu operasyonla sözde Örgüt Lideri, Yöneticileri, Torbacıları ile Uyuşturucu Madde Kullanan ve Bulunduranlar olmak üzere toplam 71 şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü olarak, başta gençler olmak üzere bütün vatandaşlarımızı bağımlılık yapan uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin zararlı etkilerinden korumak ve bu suçu işleyen şahısları yakalamak amacıyla kararlı ve sürekli mücadelemiz devam etmektedir.”

Editör: TE Bilişim