Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurularının başladığını ve 3 Mart 2020 günü sona ereceğini vurgulayan Mıdık başvuru süreci hakkında şu bilgileri verdi; “ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 20 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 21 Haziran sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak. YKS’ye Ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim liseleri) son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olanlar sınava başvurabilecekler. YKS Kılavuzuna  ÖSYM’nin //www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabiliyor. Başvurular bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr adresinden) veya ÖSYM Başvuru Merkezlerinin (liseler, ÖSYM l Sınav Merkezi Yöneticilikleri) birinden yapılabilecek.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adayların, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) bireysel olarak başvuru yapabilecekler.  ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adayların ise, ÖSYM Başvuru Merkezlerinin birinden başvuru yapmaları gerekiyor.

Üniversitelere girmenin yolu  YKK sınavlarından geçiyor. iki yıllık önlisans programlarını tercih edeceklerin TYT (temel yeterlilik) sınavına girip 150 barajını aşmaları, dört yıllık lisans programlarını tercih edecek adayların ise AYT (alan yeterlilik)sınavına girip 180 barajını aşmaları özellikle de 2020 YKS kılavuzunu dikkatlice okumaları gerekiyor”

Mıdık konuşmasının sonunda bu yıl sınavlara girecek tüm adaylara başarılar diledi. 

Editör: TE Bilişim