Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Tarımsal ve Doğa Araştırmaları Uygulama Merkezi (TARUM) Müdürlüğü bünyesinde yer alan arı kovanları bilimsel araştırmalarda ve öğrenci uygulamalarında kullanılıyor.

Ziyarette Rektör Ekrem Savaş’a, Genel Sekreter İbrahim Çalış, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Çelen ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Sekreter V. Yalçın Dağ eşlik etti.

Kovan Sayısı Arttırılıyor

15 yıldır arıcılıkla uğraşan Kaşbelen Köyü sakinlerinden Hayat Yıldız kovanları açarak, arılar hakkında bilgi verdi. Kovanlardaki kraliçe arıları yakından inceleyen, arıların beslenmeleri, üremeleri ve hastalıkları hakkında detaylı bilgi alan Prof. Dr. Savaş, ziyaret sonunda kovan sayılarının artırılması için çalışma başlatılmasını istedi.

Uşak Üniversitesi’nin teori kadar uygulamaya da önem verdiğini vurgulayan Rektör Savaş, üreticilerle el ele çalışmaya devam edeceklerini aktardı. Savaş, “Burada ciddi bir emek var. İlk önce Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültemizin eski dekanı kendisi de bir arıcı olan Prof. Dr. Nuray Şahinler’e, yeni dekanımıza, fakültede görevli bütün arkadaşlarımıza ve özellikle burada arılarla birebir ilgilenen Hayat beye çok teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim