- Uşak Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Okulu, ulusal kod yazma yarışmalarında  özel okulların ve kolejlerin ağırlıklı olarak katıldığı yüzlerce okul  arasından sıyrılarak  bir yılda 3. kez Türkiye birincisi oldu.

Robotik ve kotlama alanında 3 yıl önce çalışmalara başlayan Şehit Mehmet Çetin İmam Hatip Ortaokulunda Uşak’ta ilk kez robot takımı kuruldu ve Uşak’ta ilk Robotik Kodlama eğitimi bilişim öğretmeni M. Süheyb Işık tarafından verilmeye başlandı.  Bu kurslarda okul içinden ve dışından yüzlerce öğrenciye ücretsiz eğitim verildi. Kurulun robot takımı First LEGO League turnuvalarındaki kodlama yarışmalarına katılım sağladı.

“UŞAK’TAKİ İLK VE TEK ROBOTİK KODLAMA OLİMPİYATLARINI DÜZENLEDİLER”

Kodlama eğitimini ilkokul öğrencilerine vererek kodlamanın Uşak ilinde yaygınlaşmasını sağlayan Şehit Mehmet Çetin İmam hatip Ortaokulu Bilişim Öğretmenleri Uşak’ta ilk ve tek Robotik Kodlama olimpiyatlarını başlatarak 3.sünü gerçekleştirmeyi başardı.

Yapılan çalışmalar neticesinde Uşak’ta ilk kodlama atölye çalışmalarını başlatan Şehit Mehmet Çetin İmam hatip Ortaokuluna, Milli Eğitim Bakanlığı ‘Dijital Kanatlar’ projesinin ilk Kodlama Atölyesi uygulanmasına karar verildi.

SCRATCH CUP 2020'DE TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Yasin Külcü, Yunus Emre Karasakal ve Ahmet Faruk Ayan'dan oluşan takım, kodlama alanında yapılan çalışmalar ve elde edilen tecrübeler sonrasında Türkiye geneli yapılan Scratch Cup Ulusal Kod Yazma yarışmasında "Benim Şehrim" temasının işlendiği Scratch Cup 2020'de "Tasarla-Yap-Düzelt" projesiyle,  "İyi Kod Yapısı" kategorisinde özel okulların çoğunlukta olduğu 631 takım arasında Türkiye Birincisi oldu.

SCRATCH CUP 2021’DE YİNE BİRİNCİ

2020 yılında Covid-19 pandemisine rağmen kodlama eğitimlerine devam eden Şehit Mehmet çetin İmam Hatip Ortaokulu bu sene yapılan Scratch Cup 2021 Dünyanın Sorunlarına Çözüm" temasının işlendiği  Kodlama yarışmasında yine özel okulların çoğunlukta olduğu 673 takım arasında birinci olarak başarının tesadüf olmadığını gösterdi.  

TEKNOFEST2021’E GÖNDERİLEN 8 PROJEDEN 6’SI FİNALE KALDI

Covid-19 Pandemi döneminde de kodlama çalışmalarını ve projelerini hızlandıran Şehit Mehmet Çetin İmam hatip Ortaokulu Robot Takımı öğrencileri hem TÜBİTAK hem de TEKNOFEST yarışmalarına proje yaparak katılım sağladı. Takım, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projesi yarışmalarında İzmir Bölge finallerine katılmaya hak kazandı. TEKNOFEST2021 yarışmalarına da gönderilen projelerden 6’sı ön elemeyi yüksek puanla geçmeyi başardı.

“SCRATCH 2021 TURNUVASI’NIN ŞAMPİYONU OLARAK MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜNÜ KAZANDILAR”

En son yapılan EducatHub HUBCUP tarafından Scratch 2021 Turnuvası, Uzayı Kodlayanlar İş Başında temasıyla yapılan Kodlama yarışmasında  Muhammed Salih Çalışkan, Selman Atar, Sude Düğer ve Yiğit Balcı isimli öğrenciler, bilişim öğretmeni Bayram Yiğit’in danışmanlığında Türkiye’nin tanınan bilinen en büyük özel okullarının yarıştığı 480 takım ve 1200 öğrenci arasında şampiyon oldu ve mükemmellik ödülüne layık görüldü.

Şehit Mehmet Çetin İmam hatip Ortaokulu Bir yıl içinde Kodlama alanında yapılan yarışmalarda 3.kez Türkiye Birinciliği  elde ederek çok önemli bir başarıya imza attı.  Yetkililer tarafından yapılan açıklamada başarının sırrı; özveri, gayret, samimiyet ve büyük ideallerle öğretmenlik mesleğinin hakkını vermeye çalışan M. Süheyb Işık ve Bayram Yiğit isimli bilişim öğretmenlerinin çalışmaları olarak açıklandı.

HABER /  BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim