Kurs, robot konusunda yetkin olan bilişim teknolojileri öğretmenleri  Çağıl Söyler ve Onur Tekin tarafından veriliyor.

Sultan Halil Yiğit Meslek Lisesi öğrencilerin bu konuda altyapıları olduğundan kurs daha verimli geçiyor. Kurs ile öğrenciler okulu bitirdiklerinde iş başvurularında daha avantajlı konumda olacaklar. Ayrıca okuldaki robotik laboratuarında yapılan  kursun önümüzdeki yıllarda da devam ettirilmesi ve Uşak'ın lise öğrencilerinden bir robotik takımının oluşturulması hedefleniyor.

İlk olarak Uşak  Bilim Sanat Merkezi'nden kursla ilgili bir talep geldiğini belirten  Bilişim Alanı Öğretmeni Çağıl Söyler; " Bunu duyan öğrencilerimiz kendi okulumuzda da yapılmasını istedi ve biz de Onur hocamla birlikte kendi okulumuzda da bir robotik kursu açmaya karar verdik. İstekli öğrencilerin ne tür hevesleri olduğunu öncelikle öğrendik, ne tür robotlar yapabileceğimiz ile ilgili araştırmalar yaptık. Bununla ilgili zaten okulumuz oldukça donanımlı bir okul.  Okul idaremiz her türlü desteği bize sağlıyor ve bu sayede Biz çok güzel projeler gerçekleştirdik.  Bugüne kadar ve bundan sonra da geleceğin robotik ile ilgili olduğunu düşündüğünüz için bir robot takımı kurmak istiyoruz bu yönde ve çalışmalarımızı başlattık.

Ege Bölgesi'ndeki illere bakıldığında Uşak'ın robotik konusunda çok fazla çalışma yapmadığını fark ettik. İlimize bu konuda destek olmak adına okulumuzda böyle bir çalışma yapmaya karar verdik. Öncelikle insansı robot, sumo robotu daha sonra çizgi takip eden robot yapmak istiyoruz. Bu konuda da öyle büyük bir robot hedefimiz yok. Başlangıçta öncelikle öğrenci zaten birçok şeyi burada öğrenecek, küçük modeller şeklinde yaparak ve önümüzdeki seneki yarışmaları hazırlanacak şekilde, farklı kategorilerde modeller tasarlamayı düşünüyoruz." dedi.

Bilişim teknolojileri öğretmeni Onur Tekin konuyla ilgili olarak şunları söyledi; "Okulumuzda açacağımız bu kurs ile sadece bir robot takımı hazırlamanın ötesinde öğrencileri Analitik düşünme kazandırma el becerilerini geliştirme gibi noktalarda da desteklemiş olacağız Ayrıca okulumuza gelen öğrencilerimiz robotik kursuna katılmaları sayesinde meslekleri ile ilgili de daha uzman kişilere olacaklar ve bu sayede mezun olduktan sonra daha rahat iş bulmaları mümkün olacak ki fabrika bölgesinde bulunuyoruz. Bu bölgedeki otomasyon sistemlerini kullanmada yönetmede daha etkin olacaklar. Bu bakımdan bu kursların olması oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Kursumuzu biz halk eğitim kanalı ile aşacağız 12 tane öğrencimiz olacak kursumuzda şu an ilk etapta başvuru çok yoğun bir başvuru oldu, ancak öğrencilerimizi bir şekilde seçmek zorunda kaldık en yetkin öğrencilerimizi bu kursa alıp onları daha ileri bir noktaya götürmeyi hedefliyoruz."

Bilişim bölümü öğrencisi İrem Naz Bayoğlu: " Gelecek hayatımızda robotlar daha ön planda olacağı için ben de mezun olmaya yaklaştığım için robotları ve robot yapmaya yöneldim ve iş hayatında da faydasını olacağını düşündüm."Şeklinde konuştu.

Bilişim bölümü öğrencisi Derda Çapar da  Gelecek nesillere daha faydalı bir ortam oluşturmak için bu projeye adımlarınızı attıkların  arkadaşlarıyla  daha iyi ortamda çalışmak için gelecekleri  için çalıştıklarını faydasını göreceklerini söyledi. Çapar; " Milli Eğitim müdürlüğümüzün de desteğiyle oluşturduğumuz Okulumuzdaki robotik laboratuara önümüzdeki yıl daha çok özelliği olan daha çok fonksiyonlu üç boyutlu birkaç tane de yazıcıyla takviye ederek kursa katılan öğrenci sayımızı ve öğrenci yeterliliklerini arttırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Halk Eğitim Müdürlüğü kanalıyla robotik uygulamalar kursu açıldığına dikkat çeken Sultan Halil Yiğit Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ulaş Akıncı; "Kursa okulumuz bilişim bölümü öğrencileri katılmaktadır. Zaten altyapısı olan öğrenciler bu kursa katılınca robot konusunda yeterliliği yüksek olan öğrenciler olarak yetişmektedir. bu eğitimi alan öğrencilerimizin ulusal düzeyde , zamanla uluslararası düzeydeki robot yarışmalarında Uşak'ı temsilen katılmalarını istiyoruz hedefliyoruz."dedi.

Editör: TE Bilişim