Anadolu Üniversitesi Aşçılık Kulübü  Lezzet Turları Projesi kapsamında Uşak’taki hizmet sektörünün nabzını tutmaya çalışıyor. Bu kapsamda Nest Hoteli ziyaret eden Kulüp Üyeleri kendilerine verdikleri destekten dolayı Hotel sahibi Yağız Ayhan’a  teşekkür belgesi taktim etti.

“BİZİM YAPTIĞIMIZ BU ÖDÜLLENDİRME GÖREVİNİ ASLINDA MESLEK ODALARI, AŞÇILAR ODASI, BELEDİYELER YAPMALI”

Uşak’ta gerçekleştirdikleri bütün etkinlikleri Anadolu Üniversitesi bayrağı altında yaptıklarını hatırlatan Mıdık; “Onun için Üniversiteme teşekkür ediyorum.  Bu hizmetlerden bir tanesi de aşçılık kulübü, bu kulüp sayesinde özellikle hizmet sektörüne bir çeki düzen verilmesine katkı sağlayabilmek için ‘Lezzet Turları’ diye bir proje hazırladık, bugün 4. Turunu geçekleştiriyoruz. Turlar kapsamında 3 işletmeye hizmet noktasında bir belge vereceğiz. Bizim yaptığımız bu ödüllendirme görevini aslında meslek odaları, Aşçılar Odası, Belediyeler yapmalı” dedi.

“UŞAK’TA KONAKLAMA TESİSİ SIKINTISI VAR”

Bir kette turizmin  geliştirmesi isteniyorsa mutlaka ve mutlaka hizmet sektörünün kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini ileri süren Mıdık  bunun gerçekleşmesi içinse şu reçeteyi önerdi; “Maalesef Uşak’ta parayı ön plana alan bir işletme anlayışı hakim, bunun yerine memnuniyeti hedefleyen bir vizyon planlaması yapılsa il turizmine daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum. Uşak’ta konaklama tesisi sıkıntısı var. Uşak’ta kongre turizmi yapılabilecek,  konferans yapabilecek toplantı salonu olan bir otelimiz yok. Belediye, valilik ve sivil toplum örgütleri otel yapmaya teşvik etmeliler, destek olmalılar.”

“BİR KENTİN HALKI BİLİNÇLENDİĞİ MÜDDETÇE ORADA YAPILAMAYACAK BİR ŞEY YOK”

Hizmet sektörünü kent turizmin lokomotifi  olarak niteleyen Mıdık sektörün gelişmesi durumunda  yerli turistin yanında yabancı turistinde Uşak’a geleceğini iddia etti. Bu iddiasını Eskişehir’i örnek vererek destekleyen Mıdık ; “ 90’lı yıllarda Eskişehir’deydim o yıllarda Eskişehir aynı Uşak’ın şu anki durumu gibiydi, hizmet sektörü zayıftı, hatta eşim beni bu kente neden getirdin diye serzenişte bulundu. 99’dan bu yana ne olduysa oldu şu an hizmet sektöründe patlama yaşıyor. Eskişehir gayri safi hasılasının yüzde 60’ını hizmet sektöründen elde ediyor, Uşak’ta bu rakam yüzde 10’u geçmez. Eskişehir Belediyesi şunu yaptı bunu yaptı diyorlar ama Belediyenin en güzel yaptığı iş halkını bilinçlendirmek oldu.  Bir kentin halkı bilinçlendiği müddetçe orada yapılamayacak bir şey yok.  Ben otel sahibi yavuz beye çok teşekkür ederim. Bol müşteriler diliyorum.” Diye konuştu.

Programa Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ali İğüs’te katıldı.

Editör: TE Bilişim