Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Uşak İl Temsilcisi Öğretim Görevlisi Ahmet Mıdık kendilerini kabul ettiği için işletme sahibi Arif Aydoğdu’ya teşekkür etti. Lezzet turlarının bir amacı olduğunu dile getiren Mıdık; “ Hizmet sektörünün en zayıf olduğu illerden biri olan Uşak’ta bu tür lezzet turlarının önemli olduğunu düşünüyorum. Biz bu turlar sayesinde hem  işletmeleri sizlere öğretme şansı buluyor hem de mutfak sanatı hakkında alaylı  ustalardan bilgi alıyoruz. Bunun bir faydası daha var, o da böyle güzel, nezih yerleri  halka tanıtıyoruz.  Bugün 3. durağımızdayız, birincisinde Tarhana Diyarı’ndaydık, ikincisini Nene Hatun Kebap Salonu’nda yaptık. ” dedi. Mıdık, İlerleyen süreçte ziyaret edilen işletmeler arasında uygun görülen 3 işletmeye oylama usulüyle belge vereceklerini söyledi.

Uşak’ta 10 yıldır bu sektörde hizmet verdiğini söyleyen  İşletme Sahibi Arif Aydoğdu sektörde başarılı olmanın sırrını güler yüzlülük, temizlik ve hak yememek olarak özetledi. Hedefinin her müşterinin işletmesinden memnun ayrılması olduğunu vurgulayan Aydoğdu; “ Mevki olarak 2 yıldır buradayız. Burada en büyük başardığımız nokta etlerimizi kendimiz kesiyoruz, Elmacık köyünde çiftlik kurduk, hayvanlarımızı kendimiz besliyoruz. Her Pazar büyükbaş ve küçükbaş olarak kesimimiz oluyor.  Müşterilerimize helal et yediriyoruz. İnsanları ne kadar memnun edebilirsek o kadar mutlu oluyoruz, amacımız bu. Çok şükür 2 senede güzel şeyler yaşadık, hakkımızda hiç kötü bir şey duymadık her geleni mutlu gönderdik. Herkese teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

Lezzet turlarının 3 durağının onur konukları Uşak  Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Bölüm Öğretmenleri Hüseyin Kara ve Mustafa Saz oldu.

Uşak’a gelen misafirlerin kendilerine ilin yöresel yemeklerini sorduğunu anlatan Hüseyin Kara; “ Uşak Üniversitesinin toplamda 40 bine yakın mevcudu var ve gelenler Uşak’a özgü bir tat istiyor. Uşak’ın en güzel yemeklerinden biri de kıymalı pidesi. Bizim geleneksel yöntemlerle hazırladığımız kıymalı pide, bunu değerlendirmeliyiz” dedi.

Konuşmasının başında öğretmenlik mesleğinde 22 yılını tamamladığına değinen Mustafa Saz, bir çok işletme deneyiminin de olduğunu vurguladı. Okul olarak bölge ve Türkiye çapında yapılan aşçılık yarışmalarında çeşitli ödüller aldıklarını hatırlatan Saz; “Bir şeyi çok açık söylüyorum, Uşaklı değilim rahat konuşayım, Uşaklılar kendilerini derya görüyorlar ama aslında sadece deryada bir damla olduklarının farkına varamıyorlar. Uşak çok büyük bir yöresel lezzete sahip olmasına rağmen bir kaşık suda boğulacak kadar küçük düşünüyorlar. Bence bunun en büyük sebebi de bir Uşaklı diğer Uşaklıyı kesinlikle istemiyor.  Bir Uşaklı diğer Uşaklının ileri gitmesini istemiyor ve iki Uşaklı bir araya gelip bir iş yapmayı düşünmüyor.  Uşak’ı lezzet anlamında marka haline getirmeyi düşünüyorsanız, marka şehir haline getirmeye çalışıyorsanız organize olmalısınız. Herkes iyilikte ve kalite de yarışsa emin olun  Uşak  10-15 yıl sonrasında çok zengin bir mutfak kültürüne sahip olacaktır.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından işletmenin  pidelerini tadan kulüp üyeleri işletmeye tam puan verdi. İşletme sahibi Aydoğdu da sürpriz yaparak kulübün ismi yazılı bir pide hazırlattı. Fotoğraf çekiminin ardından ziyaret sona erdi.

Editör: TE Bilişim