“ÖRNEK OLACAK BİR TESİS”

2018 yılında “Çevre ve Enerji Altyapı Mali Destek Programı (ÇEDEP)” kapsamında başlatılan proje için gerekli olan ve örnek niteliğindeki birçok tesisi ziyaret edildi. Zafer Kalkınma Ajansının da destekleri ile tüm örneklerinden “yenilikçi ve milli” olma unsurları ile öne çıkan tesis tamamlandı. Mevcut proje yapılan ziyaretler ve çalıştaylar neticesinde daha önce yapılan projelerdeki olumlu ve olumsuz tarafları değerlendirerek şekillendi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada “ ‘Yeşil OSB’ olma yolundaki istikrarımızın meyvelerinden olan “UOSB Atık Geri Dönüşümünde Yenilikçi ve Milli Bir Sistem Kurulumu Projemiz”in tamamlanması ile her anlamda örnek olacak bir tesisi daha bölgemize kazandırdık.” İfadeleri kullanıldı. 

“TEKSTİL TELEFLERİNİN VE ARITMA TESİSİMİZDEN GELEN ÇAMURLARIN EKONOMİMİZE EN ETKİN ŞEKİLDE KAZANDIRILMASINI SAĞLAYACAK”

Kurum tarafından yapılan açıklama şu şeklide ; “Temel düsturumuzun ülkemiz kazancı bağlamında şekillendiği bu yolda, yerli ve milli olan firmalarımızla çalıştık. Vizyon ve misyon bağlamında ortak paydamızın burada bağdaştığı Zafer Kalkınma Ajansı’nın destekleri ile bu piyasada çok az sayıda bulunan ve kendini kanıtlamış yerli firmalarımızın titiz çalışmalarını yakından inceledik. Yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde “ katı atık geri kazanım ve bertarafı” merkezinde gelişen bu projemiz, sanayicilerimizin tekstil teleflerinin ve arıtma tesisimizden gelen çamurların ekonomimize en etkin şekilde kazandırılmasını sağlayacak.

“YEŞİL VE TEMİZ ENERJİ”

Katı atık geri kazanım ve bertaraf tesisimizdeki elektrik ihtiyacı da yine aynı projemiz kapsamında yapmış olduğumuz arazi tipi güneş enerjisi santralinden (GES) sağlamamız ”yeşil” ve “temiz” enerji kullanımını yaygınlaştırma çabalarımızın en önemli göstergelerinden biridir.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi olarak her zaman yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı bağlamında tüm sanayicilerimizi desteklemeye devam etmekte ve örnek tesisleri kazandırmaya devam etmekteyiz.

Öncelikle bölgemizin daha sonra sırasıyla ilimizin, ülkemizin ve en önemli gelecek nesillerimizin daha yaşanabilir bir çevreye sahip olurken atıklarında aynı hassasiyetle ve özenle ekonomimize kazandırma çabalarımızda en baştan beri emeklerini esirgemeyen, zaman mefhumundan bağımsız bir şekilde özveriyle çalışan Zafer Kalkınma Ajansı’na ve personelimize teşekkür ederiz.”

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim