Gazeteniz Ege’de Yenigün olarak; UTSO Yönetim Kurulu başkanı S. Suat Kandemir, UTB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer, Uşak deri ve Karma OSB Yönetim Kurulu başkanı İbrahim Karahallı ve Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik başkanı Atalay Savaş’tan seçim sonuçlarını değerlendirmelerini ve ekonomik yönden gelecekle ilgili düşüncelerini sorduk.

Aldığımız ortak cevap; “Belirsizliğin kalkacağı,yeni yönetim modeli ile hızlı kararların alınacağı ve kısa sürede ekonominin istikrara kavuşacağı yönünde oldu.

UŞAK İŞ DÜNYASI HUZUR İSTİKRAR VE ÜRETİMİN ARTACAĞINA İNANIYOR

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim sonuçlarını Uşak iş dünyası olumlu olarak değerlendirdi.

İş dünyası temsilcileri, yeni hükümet sistemi ile daha hızlı kararlara alınabileceğini, iş dünyası ve ekonomideki belirsizliklerin yeni hükümetin oluşturulup, göreve başlaması ile ortadan kalkacağına inandıklarını, artık üretime, ihracata ve istihdama odaklanılması gerektiği yönünde ortak görüşe vardılar.

İşte Uşak İş dünyasının seçim sonu değerlendirmeleri ve gelecekle ilgili görüşleri:

“SEÇİMLERE KATILIMIN ÇOK OLMASI DEMOKRASİ ADINA SEVİNDİRİCİDİR”

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Selim Kandemir; “Her şeyden önce katılımın tüm dünyada en yüksek olduğu bir seçim olmasını çok sevindirici buluyorum. Tüm dünyada vatandaşın seçime katılım oranı çok düşük olurken, Türkiye’de vatandaşların en üst seviye katılımı fevkalade sevindiricidir. Öncelikle bunu ifade temek isterim.

Yeni Cumhurbaşkanlığı ve yeni hükümet sistemi milletimize hayırlı uğurlu olsun. Cumhurbaşkanımız sayın Recep tayip Erdoğan halkımızın çoğunluğunun güvenin tazelemiş oldu. Milletvekilliği seçimlerini de “Cumhur İttifakı kazandı. UTSO olarak tebrik ediyoruz. UTSO olarak tebrik ediyorum. Yeni sistem hayırlı uğurlu olsun.

Önümüzdeki dönem inşallah ekonomik anlamda yapacakları reform olsun, istikrar olsun, iyi bir netice olacak diye düşünüyorum. Uzun zamandır kafalarda soru işareti bırakan belirsizliğin ortadan kalkacağına inanıyorum. Bu ittifak ülkemiz ve insanımız için hayırlı ve de uğurlu olacaktır.”

“TÜRKİYE'NİN ÖNCELİKLİ SORUNLARININ ÇÖZÜLECEĞİNE İNANCIMIZ TAMDIR”

Uşak Deri ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı: “24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.Cumhurbaşkanlığı Sisteminin,Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin öncelikli sorunlarının çözümünü hızlandıracağına inancımız tamdır. Sanayici ve işadamları olarak, ekonomideki belirsizliklerin bir an önce sona ermesini, yatırım ve üretim ekonomisinin canlandırılmasını bekliyoruz. Döviz kurlarında ve faizlerde artışların, olağanüstü dalgalanmaların sona erdirilmesini, sanayicinin ihtiyacı olan niteliklerde ara eleman yetiştirilmesi için mesleki eğitime ağırlık verilmesi, istihdam üzerindeki kamusal yüklerin arttırılmamasını, enerji fiyatlarını sürdürülebilir düzeylerde olmasını ve ihracat teşviklerin artırılmasını bekliyoruz.”

“BELİRSİZLİĞİN ORTAN KALKMASINA ÇOK SEVİNDİK”

Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sezer; “Uşak iş dünyası olarak düşüncemiz şudur: Hayırlısı olsun, sonuç çok iyi oldu. İş Dünyası olarak belirsizliğin ortadan kalkmasına çok sevindiğimizi vurgulamak isterim. Yeni sistemin bir an önce hayata geçmesi ve başkanlık sisteminde daha istikrarlı bir hükümetin daha verimli olacağı kanaatindeyim.

Seçim dönemi kampanyasında yaşanan kırgınlık ve kavgaların bir kenara bırakılması gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’nin bundan sonra üretme, ihracat, istihdam ve üretmeye odaklanmamız gerektiğini, Türkiye’nin çalışmaya ve üretmeye ihtiyacı olduğunu belirtmek isterim. Önümüzde yeni ufuklar açılacağına ve ülke olarak hızla kalkınacağımıza Uşak iş dünyası olarak inancımız tamdır.”

“UŞAK ESNAFI OLARAK GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ”

Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş; “Esnaf olarak her zaman umutluyuz. Yeni bir model ve yeni bir hükümet sistemi, ile yeni ufuklara yelken açıyoruz. Toplumun tüm kesimleri gibi biz de esnaf olarak gelecekten umutluyuz. Uygulamada nasıl bir yönetim olacak biz de esnaf olarak merakla bekliyoruz.

Şahsım adına esnaf adına çok iyi olacağına inanıyorum. Muhtemelen yeni hükümet ve yönetim modeli şekillendiği an ekonomide yaşanan belirsizlik ortadan kalkacak ve ekonomi rayına girecektir diye düşünüyorum. Uşak esnafının beklentisi ve ümidi de bu yöndedir. Tabii bunu icraatlar gösterecektir. Biz, Uşak esnafı adına gelecekten oldukça umutluyuz diyebilirim.”

Editör: TE Bilişim