Her yıl 10 Mayıs Dünya Engelliler Günü ve 10-16 Mayıs Dünya Engelliler haftası boyunca; engellilik sorunu, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi konusu üstünde durulur. Radyo ve televizyonda konu ile ilgili programlar yayınlanır. Okullarda her gün ayrı bir engellilik konusu işlenir.

İçinde yaşadığımız toplumda hayatın bir gerçeği olarak kendileri ve aileleriyle birlikte engellilerimiz, ülke nüfusumuzun yaklaşık yüzde 10’luk bir kısmını oluşturmaktadır. Bu sebeple engelli vatandaşlarımızla ilgili olarak yaşanılan vakaların geçici bir durum gibi değil de toplumun bir gerçeği olarak gündemde tutulması gerekmektedir.

İşte böylesine önemli bir günde Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi ortaklaşa bir etkinlik düzenlemeyi başaramadı.

Uşak Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde yer alan  eğitilebilir zihinsel engelli bireylerle Uşak Belediye binası önünden Atatürk Anıtı’na kadar kortej oluşturdu.

Müdür Mustafa Peltek, anıta engelli çocuklarla anıta çelenk koyması ve Uşak Valisi Salim Demir’in günün anlam ve önemini belirten mesajının okunması ile valilik tarafından düzenlenen etkinlik son buldu.

                                                                

BELEDİYE ETKİNLİĞİNE ENGELLİ STK’LARI KATILDI

Uşak Valiliğinin düzenlediği etkinlikten yaklaşık 2 saat sonra Uşak Belediyesinin desteklediği bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Burada konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Salih Küçük, “Uşak Belediyesi Engelliler Platformu ve Uşak’ta engellilere hizmet veren STK’larla birlikte bu haftanın önemine binaen bedensel, işitsel, görme ve zihinsel engelli tüm kardeşlerimizin katılımıyla güzel bir kortej oluşturduk ve yürüdük.

Akşam’da yarın temsili askerlik görevi yapacak engelliler için de Atapark'ta bir askerlik eğlencesi düzenledik. Desteklerinden dolayı Uşak Belediye Başkanı Sayın Nurullah Cahan’a teşekkür ederim” dedi.

AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın da, “Engelli kardeşlerimizle güzel bir kortej oluşturarak muhteşem bir yürüyüş gerçekleştirdik. Uşak Belediyesi ve AK Parti hükümetleri son 16 yılda engellilerin önündeki engellileri kaldırarak engelsiz bir yaşam sürmelerini sağlamıştır. Uşak Belediyesi’nin engelliler için yaptığı çalışmalar sürecektir” şeklinde konuştu.

 Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak Belediyesi bünyesinde bulunan Engelliler Platformu sayesinde engelli kardeşlerimizle bu anlamlı günde, onlar için bu özel günde bu özeli hep birlikte yaşıyoruz. Onlar için ne yapsak azdır” dedi.

Editör: TE Bilişim