Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Mehteran gösterisinden sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Hükümet Sisteminin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sinevizyondan canlı olarak izlendi. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan konuşmasında şu ifadeleri kullandı ; “Tam iki yıl oldu yine meydandaydık 7’den 77’ye herkes buradaydı hangi siyasi partiden hangi görüşten olursa olsun herkes vatan, devlet , millet için buradaydı. Tam iki yılıdır bu FETÖ ile mücadele ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız çok güzel ifade etti 251 tane şehidimiz var, Rabbim öncelikle onların makamlarını yüksek eylesin.  Bu güne kadar bu vatan bu bayrak  uğruna şahadet şerbetini içen tüm şehit kardeşlerimi rahmetle minnetle yad ediyorum.  Gazilerimizden ahrete intikal edenleri rahmetle yad ediyorum hayatta olan gazilerimizi de şükranlarımı arz ediyorum. Uşak olarak şimdi elhamdülillah öncelikle vatana, millete, devlete sahip çıktık. Sizler de buradaydınız bizler de buradaydık. FETÖ terör örgütüne karşı dimdik ayaktaydık. 29 gece demokrasi nöbeti tuttuk. Yine bu devlet için . FETÖ ile mücadeleye devam ediyoruz.”

Uşak Valisi Salim Demir de yaptığı konuşmada;” 15 Temmuz zaferinin 15 Temmuz destanının 2. Yıldönümüne  hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Aziz Uşaklılar iki yıl önce yine bu meydanları doldurdunuz, 29 gün demokrasi nöbeti tutuldu. Bu sadece içerideki değil dışarıdaki hainlere aynı zamanda dünyanın  her tarafına bir mesajdı.  Biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımızın veciz ve dolu dolu konuşmasını dinledik. Orada da ifade edildiği gibi şu anda Türkiye Cumhuriyetinin 81 vilayetinin meydanlarında aynen iki yıl önce olduğu gibi bu programlar etkinlikler gerçekleştiriliyor. Biz de bu yıl Uşak Valiliği olarak  Cumhurbaşkanımızın  himayelerinde bu programlarımızı gerçekleştiriyoruz. Programlarımıza Perşembe günü saat 11:00’da gençlik merkezimizin büyük salonunda balkonlarına kadar dolu olarak gençlerimizle buluşarak başladık. Cuma günü Cuma namazında Ulu Camide program düzenledik,  şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden gazilerimiz için dualar edildi. Okunan hatmi şeriflerin duaları yapıldı. Yine Cumartesi günü ziyaretlerimiz yaptık. Pazar günü yine anı defterimizi bu meydanda şehitler meydanında açtık ve fotoğraf sergimizi gerçekleştirdik. Daha sonra da önce Uşak merkezdeki şehitliğimizi ziyaret ettik sonra medarı iftiharımız olana Cumhurbaşkanımızın yakın koruması şehidimiz Mehmet Çetin’in Yoncalı’daki  şehitliğine ziyarete gittik. Yine Yoncalı’da 15 Temmuz şehitleri için yapılmış olan ormana fidanlarımızı diktik. Şehit olan kardeşlerimizin adına o fidanların orada yaşamasını istiyoruz. Aynı şekilde bugünde akşam saatlerinde belediye önünden mehter eşliğinde süvarilerimiz eşliğinde demokrasi ve şehitler meydanına buraya beraber yürüyüş yaptık” dedi.

Eski Türkiye’den yeni Türkiye’ye geçildiğinin altını çizen Vali Demir: “ Eski Türkiye’de ihtilaller ezanları sustururdu ancak yeni Türkiye’de salalar ihtilalleri susturdu ve bizi bu günlere taşıdı. Biz 15 Temmuz destanını unutmayacağız, unutturmayacağız ve ilelebet devletimizin yaşaması için 15 Temmuzları gelecek nesillere intikal ettireceğiz. 15 Temmuz’u  unutmamakla ne sağlayacağız?

Hem 15 Temmuz’da hainlik yapan, alçaklık yapan teröristleri unutmayacağız hem de 15 Temmuz destanını devam ettireceğiz. Bu konuda  milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi inşallah cenabı hak bizlere bir daha istiklal marşı yazdırmasın. Ben de sizlerle beraber şu anda Cenab-ı Hakk’tan diliyorum ki inşallah bir daha bize 15 Temmuzlar yaşatmasın. Sizlerin bu coşkusu oldukça gençlerimizi geleceğe yönelik olarak özümüze bağlı olarak yetiştirdikçe inşallah 15 Temmuzları bir daha yaşamayacağız.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların sonunda bütün protokol sahneye çıkarak bayraklarla halkı selamladı. Saatler gece yarısını geçtiği sırada bütün Türkiye’de olduğu gibi Uşak’ta da salalar okundu.

Editör: TE Bilişim