Karaağaç Mahalle Konağı’nda düzenlenen eğitim programı, ilimizde ilk kez Roman vatandaşların katılımıyla uygulamaya konmuş oldu. Uşak Müftü Vekili Ali Top, eğitim çalışmasını, toplumumuzun değişik kesimleri ile buluşma, onlarla dertleşme ve onlara dini ve milli konularda bilgilendirmek, onlarla sohbet ederek dertlerini dinlemek ve manevi yönden çözüm bulma amacıyla düzenlenen bir faaliyet olarak tanımladı.

“MANEVİ SORUNLARINA ÇÖZÜM BULMAK İÇİN BURADAYIZ”

Toplumda aile hayatında mutluluğu artırmayı, sağlam evlilikler kurulmasını ve evleneceklere rehberlik etmeyi amaçladığı açıklanan ve Uşak İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından hazırlanan “ Aile Okulu ve Evlilik Okulu Uygulaması Eğitim Programı” yaklaşık 100 kadar Roman vatandaşın katılımıyla ilimizde ilk kez uygulamaya kondu.

Uşak Müftü Vekili Ali Top, “Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak bugün başlangıcını yapacağımız, toplumumuzun değişik kesimleri ile buluşma, onlarla dertleşme ve onlara dini ve milli konularda bilgilendirmek, onlarla sohbet ederek dertlerini dinlemek ve manevi yönden çözüm bulma amacıyla düzenlediğimiz bir faaliyettir” dedi.

Top, “İlkini bugün başlattığımız bu eğitim programımız¸01-08-15-22-29 Mart ve 5 Nisan 2018 hepsi bu mekânda olmak üzere tarihlerinde Müftülüğümüz görevlileri, Uşak Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din öğretmenleri tarafından değişik konularda dersler verilecektir.

Buraya katılanlarla bir kaynaşma, dertleşme, bu insanlarımızın manevi dertlerini ortaya koymasını sağlayıp yetkililerle paylaşma, çözüm için neler yapılabilir bunu tespit etmeye çalışacağız. Vaizlerimiz, vaizelerimiz ve üniversite hocalarımızla değişik programlarımız sürecektir. Böylece toplumumuzun her kesimi ile buluşup, onların dertlerini dinleyip orak noktada buluşacağız .

Ezanı Muhammedi’nin dinmemesi, Ay yıldızlı bayrağımızın inmemesi, şu güzel vatan toprağını hiçbir zaman düşman çizmesinin çiğnememesi, vatan ve din sevdası, dinimizin ana temalarından olduğu için işlenecek ve paylaşılacak. Gördüğümüz sorunlar ve eksik kalan konular bugün başlayacağımız program sayesinde çözüm için Diyanet İşleri Başkanlığına aktarılacaktır. Allah muvaffak etsin. Şu anda 780 bin kilometrekare vatan toprağını korumak için seferde olan askerimize, polisimize ve güvenlik güçlerimize Rabbim yardım etsin” dedi.

Müftü Vekili Ali Top, toplumun değişik kesimleri ile buluşmaya devam edeceklerini belirterek, “Roman kardeşlerimize aile eğitimi ve dini rehberlik hizmetimizin yanı sıra, sığınmacı kardeşlerimize konferans ve ev ziyaretleri ile manevi destek, 4-6 yaş ebeveyn eğitimleri, engelli birey ve ailelerine yönelik manevi destek ziyaretleri, Uşak İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından uygulamaya koyacağımız programlardır” bilgisini de verdi.

“DERNEĞİMİZ ROMANLARA DOĞRULARI ÖĞRETMEK İÇİN KURULDU”

Uşak Roman Derneği Başkanı Erdoğan Akakoğlu’da eğitim programı hakkında şunları söyledi: “Derneğimizin kuruluş nedeni; Roman halkımızın kötü yollara gitmemesi içindir. Onlara kamu kuruluşlarının faydaları ve hizmetleri ile romanların dertlerini ve ortak dertlerini gidermektir. İnşallah bu programlar sayesinde Roman gençlerimiz kötü yollardan kurtulacak, istihdam sağlanacak, eğitim kursları vererek hepsini kalifiye iş sahibi olmasını sağlayacağız. Bu konuda kamu kurumları ile görüşmelerimiz devam ediyor. İlk projemiz de Uşak Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından hazırlanan “Mutluluğun Adı Evim Eşim Çocuklarım” projesi kapsamında bu eğitim çalışması oldu. Uşak Müftülüğü’ne Roman halkım ve derneğim adına çok teşekkür ediyorum.”

Açıklamaların ardından, “ Aile Okulu ve Evlilik Okulu Uygulaması Eğitim Programı” Uşak Müftülüğü İl Vaizi Tuncer Zerdali’nin Kur’an tilaveti ile başladı. Daha sonra eğitim çalışmasına geçildi.

Mutluluğun Adı Evim Eşim Çocuklarım Aile Okulu Şubat Ayı Eğitim Programı

01 Mart 2018 Perşembe: “Kul Hakkının Önemi” Yrd. Doç. Hikmet Gültekin ve Yrd Doç. Ayşe Gültekin (Uşak Üniversitesi Öğretim üyeleri)

08 Mart 2018 Perşembe: “Çocuklarla İletişim” Zümra Ülker Dörttepe, Halime Kaçar (Uşak Üniversitesi Öğretim Görevlileri)

15 Mart 2018 Perşembe: “Birlik Beraberlik” Cihangir Işık (Uşak İl Müftülüğü İl Vaizi)

22 Mart 2018 Perşembe: “Tuncer Zerdali (Uşak Müftülüğü İl Vaizi)

29 Mart 2018 Perşembe: Çocukların Eğitiminde Anne Baba Rolü (Feyza Güler / Hüseyin Turgut Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü)

05 Nisan 2018 Perşembe: “Zararlı Alışkanlıklar” Mürsel Karakaş (Uşak Müftülüğü İl Vaizi)

Editör: TE Bilişim