Karacanın yazılı olarak açıklama şu şekilde ; “ Fetih, bir şehirde bir ülkede yaşayan insanların zihninin, kalbinin ve gönlünün İslam’la ve tevhid inancı ile buluşturulmasıdır. Fetih küfrün karanlığında boğulmuş insanlığı İslam’ın aydınlığına kavuşturulmasıdır. Fetih, bireylerin, toplumların ve devletlerin düzenini hak yola döndürme, adil bir düzene çevirme mücadelesidir. İslam devletlerinin fetihleri asla bir işgal girişimi olmamıştır. Aksine fethedilen bölgelerdeki insanlar fetih ile İslam’ın merhameti, hoşgörüsü ve adaleti ile karşılanmıştır.

Mekke’nin Fethi’nin İslam tarihi ve insanlık tarihi açısından önemi büyüktür. Mekke şehri İslam tarihinin en önemli şehirlerinden olmuş, ilk peygamberimiz Hz. Adem’den itibaren tevhid inancının sembolü olmuştur. Ayrıca Peygamberimizin doğduğu şehir olan Mekke, insanlığın Kur’an-ı Kerim’le Allah’ın emirlerinin ulaştığı ve tebliğ faaliyetlerinin gerçekleştiği ilk şehir olmuştur. Mekke’nin fethi ile Peygamberimiz tüm insanlığa örnek olmuş fethin amacının ganimet veya dünyalık herhangi bir menfaat olmadığını, asıl amacın gönülleri kazanmak, gönüllere girmek olduğunu göstermiştir.

İnsanlık bugünde yeni fetihlere muhtaçtır. Yeniden insanların gönüllerine girmek, kalplerini İslam’la buluşturmak gerekmektedir. Her geçen kötülüklere yönelen ve haram bataklığa sürüklenen gençliğimizin kalpleri fetihlere muhtaçtır.

Bugünlerde,  toplumsal değerlerimize zıt olan, edep, iffet ve ahlaki değerlerimizi zedeleyen yıl başı eğlenceleri ve şans oyunlarıyla toplumumuz ve gençliğimiz bir kere daha zehirlenmektedir. Toplumsal değerlerimize ve dini inançlarımıza karşı olan her türlü eğlence anlayışına ve kutlamalara karşı olduğumuzu ifade ediyoruz.

Ayrıca yine her yılbaşında yapılan Milli Piyango adı verilen oyunla toplumumuz kumarla ve haram kazançla buluşturulmaktadır. Gençlerimizi ve toplumumuzu harama yönlendiren, kumar alışkanlığına götüren, her türlü kötülüğün önünü açan milli piyango uygulamasının kaldırılmasını talep ediyor, böyle zehir saçan bir uygulamanın adının başında milli ibaresi olmasını reddediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle 2020 yılının sanayicimize, işçimize, çiftçimize, memurumuza, esnafımıza, öğrencilerimize ve bütün halkımıza hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Editör: TE Bilişim