Tiritoğlu Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasını okuyan Deniz, Yazıcıoğlu’nun adının okullarda tarih kitaplarında geçmesini istedi. Hükümete ve devlete de seslenen Deniz, Yazıcıoğlu’nun mitinge giderken, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında Keş Dağı’nda meydana gelen helikopter kazasının hala aydınlanmadığını belirterek, bu kazada neler olduğunu açıklamanın devletin ve hükümetin millete bir borcu olduğunu da sözlerine ekledi.

“YAZICIOĞLU GELECEK NESİLLERE ROL MODEL OLARAK TANITILMALIDIR”

BBP Uşak İL Başkanı Bekir Alperen ve Alperen Ocakları Uşak Şube Başkanı Mehmet Sezer’inde katıldığı basın açıklamasını okuyan Uşak Alperen Ocakları Uşak Üniversitesi Birim Başkanı Abdülkadir Deniz, “Büyük dava ve çile adamı Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma, anlama ve anlatma amacıyla başlattığımız etkinliklerimizin Uşak ayağını bu basın açıklaması ile sonlandırıyoruz. Etkinliklerimizi yaklaşık bir ay önce hatim dağıtarak başlatmıştık. Çarşamba gününden bu yana da Tiritioğlu Parkı’nda standımız açıktı. Perşembe günü de Uşak Üniversitesi’nde Cuma ve cumartesi günü de bu meydanda lokma döktürdük. Çakoloz Camisinde ikindi namazı öncesi mevlidi şerif okuttuk. Genel merkezimiz tarafından gece 03.00 de Tacettin Dergâhı’nda düzenleyeceği programa katılmak üzere iki otobüsle Ankara’ya gideceğiz” dedi.

BBP Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu saygı ve rahmetle anmanın yanında onu bu milletin gelecek kuşaklarına rol model olarak tanıtmayı görev addettiklerini belirten Deniz,  açıklamasına şöyle devam etti: “Bize göre o örnek bir Türk, örnek bir Müslüman, örnek bir aksiyoner, örnek bir fikir, misyon ve siyaset adamıdır. Kırık yıllık mücadele hayatında yalan, riya korkaklık, fırıldaklık, döneklik ve vefasızlık gibi süfli hasletler onun semtine uğramadı. Aksine, o hep dosdoğru, hep sahici, hep vefalı, hep inançlı, hep delikanlı, hep Yunusça sevdalı, hep yavuzca fırtınalı ve hep adam gibi yaşadı.

Bu millet, bu devlet, bu iktidar sahipleri, eğer inançlı, ahlaklı, dürüst ve seviyeli bireyler yetiştirmek istiyorsa milenyum çocuklarına  Muhsin Yazıcıoğlu’nu rol model olarak tanıtmalıdır. Muhsin Yazıcıoğlu’nu yazılı basında, televizyonda, sosyal medyada ve okul ders kitaplarında mutlaka olmalıdır.”

“DEVLET KEŞ DAĞLARINDA NE OLDUĞUNU AÇIKÇA İZAH ETMELİDİR”

Muhsin Yazıcıoğlu, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri İsmail Güneş ve beraberindeki 4 kişiyle birlikte helikopterle mitinge giderken Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarında meydana helikopter kazasının hala aydınlanmadığını belirten Deniz, “Devletin Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’na, alperenlere ve Türk milletine bir başka borcu da 25 Mart 2009 tarihinde Keş dağlarında ne olduysa açıkça izah etmek, bu süreçte, kusuru, kastı olan kim varsa cezalandırmaktır. Dokuz yıldır bir arpa boyu yol alamayan mahkeme sürecini bir an önce yeniden başlatmalı ve kamu vicdanını tatmin edecek adil bir karala sonlandırmaktır.

Bu vesile ile tekrar 25 Mart 2009 tarihinde şahadete yürüyen; Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ, Murat Çetinkaya, Yüksel Yancı, Gazeteci İsmail Güneş ve Pilot Kaya İstektepe’yi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Çarşamba gününden bu yana burada soğukta bekleyen alperen kardeşlerime, programımıza yoğun ilgi gösteren Uşaklı hemşerilerimize ve siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamasına son verdi.

Editör: TE Bilişim