“SPOR MÜZİK SOSYAL FAALİYETLER UFKUNUZU AÇAR”

Özmerkez il Genel Meclisi Toplantı salonunda gerçekleştirilen kabulde projede emeği geçen Okul Müdürü Mesut Balı, okul öğretmenleri Murat Şahintürk, Tülay Orhan Bozkurt, Ali Rıza Tekinkaya ve öğrencileri tek tek tebrik eden Vali Salim Demir, elde edilen başarının önemine vurgu yaptı.

Öğretmen ve öğrencilere hitaben konuşan Vali Salim Demir, insanların hayatta birçok tecrübelerden geçtiğini ve çeşitli etkinliklerde kazanılan deneyimlerin her zaman hayatımıza artı değer kattığını ifade eden Vali Salim Demir, “Spor, müzik ve buna benzer etkinliklere katılmak, derslerde başarılı olmaya engel değil, bilhassa başarıya olumlu yönde etki etmektedir. İnsanın üzerindeki pozitif enerjisini bir şekilde olumlu yönde kullanması gerekir. 24 saat ders çalışmakla başarılı olunmaz. Planlı ve programlı çalışmayla başarılı olunur. Hayatta erken hareket etmek çok önemlidir. Müzikte, eğitimde ve her şeyde ne kadar önde başlarsınız o kadar önünüz açık olur. İnsan çevresine duyarlı olması gerekir. Çevresinde neler oluyor neler bitiyor arkadaşları ile kaynaşıp görüşüp sosyal faaliyetler yapması gerekmektedir. Bunları yaptığınız zaman ufkunuz açılacaktır. Ufkunuz açıldığı zaman derslerinizde daha başarılı olursunuz” dedi. 

Kabulün sonunda öğrencilerden Schoolovision şarkı yarışmasında birinciliği getiren “Bilmece” (Rıddle) adlı şarkıyı dinleyen Vali Salim Demir, öğretmen ve öğrencilere kilim hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Aynı yarışmada 2016 yılında Avrupa üçüncülüğü, 2017 Avrupa yedinciliği elde eden Bedriye ve Kadir Uysal Ortaokulu, bu yıl Polonya’da gerçekleştirilen ve 32 ülkenin temsil edildiği yarışmada  “Bilmece” (Rıddle) adlı şarkıyla 180 puan alarak Avrupa birincisi oldu.

                                                                                        

Editör: TE Bilişim