ODA SEÇİMLERİNDE 5 ADAY YARIŞTI

Uşak Ziraat Aletleri ve Nakil Vasıtaları Tamircileri Esnaf Odası olağan genel kurulunda 5 aday yarıştı.Zaman zaman tansiyonun yükseldiği genel kurulun divan başkanlığına Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Özcan Saraçoğlu oy birliği ile seçildi.

Dilek ve temenniler bölümüne kadar oldukça sakin geçen genel kurul, bu bölümde başkan adaylarının konuşmaları sırasında hareketlendi. Özellikle bir önceki başkan Erol Cengiz’in konuşması sırasında gerilim yükselirken konuşması sonrası bazı oda üyelerinin Cengiz’i protesto etmesi ve üzerine yürümesi, araya girenlerin çabasıyla kavgaya dönüşmeden önlendi.

Başkan Nazmi Arıkan oldukça ilginç bir konuşma yaptı. Arıkan, “Ben, 4 yıl önce Sayın Erol Cengiz’den yine böyle bir genel kurulda sizlerin oyları ile başkanlık koltuğunu devraldım. O zaman ilk günden bir söz vermiştim. Odama kayıtlı üye olduktan sonra hiçbir şekilde ayırım yapmadan onun derdine derman olacağım demiştim. Kimse, “Başkan beni kapıdan döndürdü” diyemez. Allah’a çok şükür sözümü tutmamın mutluğunu yaşıyorum” dedi.

Küçük esnaf için yapılacak 3. Sanayi sitesini istemediği yönünde yalanlar üretilmesinden yakınan, “Bu yalanları üretenler, beni hedef alacaklarına aradan çıksın yeni sanayi sitesi çok kısa zamanda yapılır. Sanayi sitesinin yapılmasına engel olna ben değilim. Gece gündüz tamirci esnafım için çalışıyorum. Bana, kaba, yürük, ayı istediğinizi diyebilirisiniz. Ben Anadolu çocuğuyum. Köyden geldim. İçimden geldiği gibi konuşurum.  Ama kimse bana, “Hırsız” diyemez. Üyelerimin hakkını yediğimi söyleyemez” şeklinde ilginç bir konuşma yaptı.

Yapılan seçimlerde kayıtlı 909 üyeden 625 kişi oy kullandı. 5 oy geçersiz sayıldı. Nazmi Arıkan 248 oyla en çok oy alan aday oldu. Diğer adaylar: Hamza Keskin 168, Servet Küçükatalay 102 oy, Ferhat Gökçe 73, Erol Cengiz ise 33 oy aldı.

“HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM”

Sonuçların açıklanmasından sonra teşekkür konuşması için yeniden mikrofona gelen Arıkan, “Hepinizi çok seviyorum. Bana oy veren vermeyen bütün üyelerime gönülden teşekkür ediyorum. Aday olan diğer 4 değerli üyemizle de kardeşiz. Ayrımız gayrımız yok.

Bu kardeşlerimin yapmak istedikleri, hayata geçirmek istedikleri ne projeleri varsa getirsinler el birliği ile hayat geçirelim. Önümüzdeki 4 yıl tüm üyelerimizle birlikte çalışalım” dedi.

Uşak Ziraat Aletleri ve Nakil Vasıtaları Tamircileri Esnaf Odası’nı önümüzdeki 4 yıl yönetecek kadrolar ise şu isimlerden oluştu: Nazmi Arıkan (Başkan), Alkan Tosun, Nazmi İşcan, Şerif Karataş, Özgür Kangıran, Birol Bayer, Servet Cengiz.

Editör: TE Bilişim