“GÜNLÜK GİDERLERİMİZİ KARŞILAYAMIYORUZ”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kahvehanelerde ve kıraathaneler oyun oynamamasının yasaklanmasıyla esnafın çok zorluk çektiğini söyleyen oda başkanı Erkan Börekçi, “Kahvehanelerimiz yaklaşık 500 yıllık bir kültürden gelmektedir. Vatandaşlarımız stres atmak, arkadaşlarıyla birlikte hoşça vakit geçirmek için okey, tavla, oyun kağıdı oynamak için işletmelerimize gelmektedir. Normalleşme adımları kapsamında açılan kahvehanelerimizde oyun oynatılmadığı için müşteri gelmemekte ve işletmelerimiz günlük maliyetlerini  çıkaramamaktadırlar. Öte yandan SGK primleri, kira, elektrik, su, doğalgaz gibi giderler ise esnafımızın belini bükmektedir” dedi.

“VERGİ ÖDEMELERİ FAİZSİZ ERTELENSİN”

Koronavirüs süresince Kahvehane esnafının desteklenmesi gerektiğini savunan  Börekçi, “ Oda esnafımıza kira yardımı, işçi yardımı, kira, doğalgaz vb gibi faturaların yıl sonuna kadar ertelenmesi, SGK primi, Vergi gibi ödemelerin ise yıl sonuna kadar faizsiz ertelenmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“YOK OLUYORUZ”

“Kahvehane esnafının sesini duymayan siyasiler, bürokratlar bizi yok olmaya mahkum ediyor” diyen Börekçi, “Kış aylarının gelmesiyle artık masraflarımız 2 katına çıkmaktadır. Diğer ödemelerimizin yanında artık verilen 25 bin liralık kredinin de ödemesi gelmiştir. Bu ödemenin de faizsiz olarak ertelenmesini talep ediyoruz” dedi.

HABER / Feyzi Davulcu

Editör: TE Bilişim