Uşak Adliyesi’nde düzenlenen mazbata törenine Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, İl Başkanı Fahrettin Tuğrul ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar ve partililer eşlik ettiler.

Mazbata töreninde bir açıklama yapan Mehmet Çakın, “Uşak’a hayırlı hizmetler yapmaya ve hiçbir menfaat gütmeden hareket etmeye geliyoruz. Yeni dönemde el birliği ile ilimizi daha güzelleştirmek ve kalkındırmak için sizlerle daima bir arada ve iç içe, gösterişten ve şaşaadan uzak duracağımızı ifade etmek istiyorum. Partimize ve Cumhurbaşkanımıza gönül veren Uşaklı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren tüm Uşak’ın Belediye Başkanı olduğumuzu ifade ediyorum. Herkese ve her yere adil bir şekilde hizmet götüreceğimizin sözünü veriyorum. Yapacak çok işimiz var ve Uşak için kollarımızı sıvayıp, bu dönemde bunca yaşanan sıkıntılara rağmen çok daha fazla ilimiz çok daha güzelleşen bir il haline gelecek” dedi.

NURULLAH CAHAN’DAN GÖREVİ DEVRALDI

Adliyedeki mazbata töreninin ardından Uşak Belediyesine geçen Mehmet Çakın, burada Başkan Nurullah Cahan’dan görevi devraldı. Burada bir konuşma yapan Nurullah Cahan, “Uşak’ın her mahallesinde güzel hizmetlerimiz var. Bu hizmet mührünün vurulmasında bugüne kadar bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin yapılmasında bizlerle birlikte gece gündüz çalışan tüm belediye personelimize teşekkür ediyorum. Şimdi bayrak değişimi zamanı, Mehmet Çakın’ı tebrik ediyorum ve bayrağı indirmediği için kendisini tebrik ediyorum. Başkanım bu çıtayı daha üstlere taşıyacak ve biz kendisine her zaman destek vereceğiz. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Göreve başlayan Mehmet Çakın, “Sayın Belediye Başkanımıza Uşak’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu hizmetler noktasında belediye başkanlarımız büyük bir fedakarlık ve özveri ile çalışmalarını sürdürdüler. Nurullah Başkan’ın bu çalışmalarda büyük emekleri oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Bizler bu bayrağı daha da yukarılara taşımak ve şehrimizi gelmiş olduğu noktadan daha ötelere götürmek için çalışmaya hazırız. Bu bir bayrak yarışı ve bizler de AK Parti bayrağını indirmediğimiz için mutluyuz. Uşak’a hizmet etmeye ve tüm Uşak’a da AK Parti hizmetlerinden yararlanacağını ifade ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından devir teslim defteri imzalandı ve Nurullah Cahan başkanlık mührünü Mehmet Çakın’a teslim etti.

MEHMET ÇAKIN KİMDİR?

Uşak Sivaslı Karaboyalık köyündendir. İlkokulu bitirdikten sonra, ortaöğretim hayatına başladığı Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesini 1997 yılında tamamladı. Aynı yıl kazandığı İstanbul Üniversitesi İşletme (İngilizce) Fakültesinden 2002 yılında mezun oldu.2002-2004 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Los Angeles şehrinde Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Çakın, 2004 yılında çok sevdiği memleketi Uşak’a yatırım yaparak iş hayatına başladı. Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesinde kurmuş olduğu tesislerle sektöründe Türkiye ve Dünya’da adından söz ettiren Çakın, aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşunda aktif rol almış, çok sayıda sosyal sosyal projeye katkı sunmuştur. Siyasi hayatına 2001 yılında Ak Partide İstanbul İl Gençlik Kollarında kurucu yönetim kurulu üyesi olarak başlayan Çakın, 2017 yılında Cumhurbaşkanımız tarafından Ak Parti Uşak İl Başkanı olarak görevlendirilmiştir. Bu görevi belediye başkan adayı olduğu tarihe kadar başarı ile sürdürmüştür. Evli ve iki çocuk babası olan Mehmet ÇAKIN, iyi derecece İngilizce bilmektedir.

Editör: TE Bilişim