Uşak Merkez Bir Eylül İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri, “Can Dostları Hareketi” adlı kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında, trafikte sorumluluk bilincini geliştirmek ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığı artırmak amacıyla İsmet Paşa Caddesinde trafikle ilgili müzik ve görsel materyaller eşliğinde bir yürüyüş düzenleyerek büyüklerin dikkatini çekmeyi başardılar.

CAN DOSTLARI BİR TRAFİK SORUMLULUK PROJESİ

Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜVTÜRK Araç Muayene   istasyonları arasında imzalanan iş birliği protokolüyle , ilkokul 4. Sınıf öğrenci, öğretmen ve velilerine yönelik  uygulanan Can Dostları Hareketi projesine dikkat çekmek için trafikle ilgili müzik ve görsel materyaller eşliğinde yürüyüş yapan minikler büyüklerin dikkatini çekti.

Proje Koordinatörü Öğretmen Nurcan Turgut, “Bu proje kapsamında Uşak ili pilot illerden biridir. Okulumuz Bir Eylül İlkokulu bu projenin uygulandığı pilot okullardan biridir. Bir Eylül İlkokulu 4. Sınıflar olarak, arasında Can Dostları Hareketi  adlı kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında, trafikte sorumluluk bilincini geliştirmek ve bireysel sorumluluklar konusunda  farkındalığı artırmak amacıyla İsmet Paşa Caddesinde trafikle ilgili müzik ve görsel materyaller eşliğinde yürüyüş yaptık. u projenin yürütülmesindeki desteklerinden dolayı. Başta okul idaresi, Uşak Belediyesi, okulumuz öğretmenleri, velilerimiz ve sevgili öğrencilerime teşekkür ederim” dedi.

Turgut, “Can Dostları Hareketi” hakkında da şu bilgileri verdi: “7. yılına giren projeyle bugüne kadar yaklaşık 6 bin öğretmen, 184 bin öğrenci ve 368 bin veli ve 9 bin 300 servis şoförüne trafik güvenliği konulu eğitim ve mesajlarla ulaşıldı. Bu yıl düzenlenen eğitim seminerine 15 ilden 75 temsilci öğretmen ve 15 İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticisi katıldı. 2017-2018 eğitim öğretim döneminin sonuna kadar 530 öğretmen, 16 bin öğrenci ve 32 bin veliye ulaşılması hedefleniyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları arasında imzalanan iş birliği protokolüyle 2010 yılında, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında başlayan Can Dostları Hareketi projesi, okullarda trafik güvenliği ve bireysel sorumluluklar konusunda farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, öncelikle ilkokulların 4. sınıf öğretmenleri trafik güvenliği konulu eğitim seminerine katılıyor. Seminere katılan öğretmenler, kendi okullarındaki diğer 4. sınıf öğretmenlerine eğitim programını aktarıyor. Projeye özgü destekleyici materyaller ve kaynaklardan faydalanan öğretmenler, öğrencilere ve velilere trafik güvenliği eğitimi verirken, servis şoförlerine yönelik iletişim çalışmaları da gerçekleştiriyor. İlki 2010-2011 eğitim öğretim yılında gerçekleşen eğitimlerle, bugüne kadar Türkiye genelinde 667 okulda 6 bin öğretmene eğitim verildi. Öğretmenler aracılığıyla ise 184 bin öğrenciye, 368 bin veliye ve 9 bin 300 servis şoförüne doğrudan ulaşıldı.”

Editör: TE Bilişim