“TABAK ESNAF ODASI BİNASININ SATIŞINDAN PİS KOKULAR GELİYOR”

Pazar günü yapılan seçimler sonrası seçilen Atlay savaş ve yönetimi Uşak Esnaf ve sanatkarlar Oadalrı Birlik başkanlığı görevini düzenlenen törenle 21 yıllık başkan sadettin Öztürk’den devraldı.

Birlik binasında yapılan devir teslim töreninde bir konuşma yapan Sadettin Öztürk, “Hepinizin bildiği gibi 20 Mayıs 2018 Pazar günü Uşak Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birlik genel kurulu gerçekleştirildi. Genel kurul neticesinde ben 21 yıldır birlik başkanlığı yaptığım için aday olmadım. Seçimlerde Atalay savaş kardeşimiz ve yönetimi seçildi. Kendisini ve yönetimini huzurlarınızda kutluyorum.

Biz, burada 21 yıl geçirdik. Bunun 5 yılı 1991-1995 yılları arasında yine birlik başkanı olarak geçti. 1995 yılında seçimi kaybettim. 2002 yılında tekrar seçildim. 2002 yılından bu yana birlik başkanı olarak görev yaptım. Burası sıradan bir oda gibi değildir. Buraya oturduğun zaman hizmet yapacaksın. Odada 300-500 üyen var. Birlikte 12 bin 500 üye var. Burada başkanlık koltuğuna oturmak için esnafın derdini bilmek zorundasın. Bilemezsen oturamazsın.

Onun için Atalay Başkanımın işi çok zor.  Bize danışmak isterse her zaman kendilerine yardıma hazırım. Ben hakikaten hizmet ettiğime inanıyorum. Şu anda bulunduğumuz binayı almayı cenabı Allah bana nasip etti. Şu anda almaya kalksak para pul yeter mi bilemiyorum. Birliğimizin iki adet hizmet aracı vardır. Yine 5362 Sayılı yasa gereği Uşak Tabak Esnaf Odası üye sayısı 100’ün altına düştüğü için fesih edilmesi ile ilgilendiğim için tam araştıramadım ama Uşak Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde birliğimize ait bir daire ve dükkân var. Yeni yönetim kurulumuz bunu en iyi şekilde değerlendireceğini düşünüyorum.

Yine Uşak Tabak esnaf Odası fesih olduktan sonra yönetimi üç katlı binayı satmış.  Nasıl bir tasarruf kullanarak satabildi bilemiyorum. Yeni yönetimimiz de bu olayın üzerine giderse bu üç katlı binayı da birliğe kazandırabilir. Bu bina fesih edilen yönetim kurulu tarafından 200 bin TL gibi komik bir rakama satılmış. Bence bu işte bir şaibe olduğunu düşünüyorum. Ben Atalay başkana ve yönetimine başarılar diliyorum. İnşallah Allah utandırmaz.”

“ÖZTÜRK HER ZAMAN BİZİM ONURSAL BAŞKANIMIZ OLARAK KALACAKTIR”

Yeni Birlik Başkanı Atalay Savaş ise “Sadettin Başkanımın esnafımız için yıllardı nasıl mücadele ettiğini ve neler yaptığını çok iyi biliyor ve takdir ediyoruz. Biz de ondan devraldığımız bayrağı daha yükseklere çıkarmak için uğraşacağız. Bunu yaparken de kendisinin engin tecrübelerinden yararlanacağız.

Sadettin Başkanımın da bize yardımcı olacağına eminim. Zor bir göreve talip olduk. Benim hayat felsefem şudur: “İnsan ya sağlıklı yaşamalı ya da ölmelidir” Ben arasını kabul etmiyorum.  Burada yeni bir sayfa açacağız ama tecrübelerden de muhakkak ve muhakkak yararlanacağız. Sadettin Başkanım bizim sürekli onursal başkanımızdır. Hedeflerimiz arasında öncelikle yapmamız gereken bu binamızda gerekli olan fiziksel değişimdir. İşe buradan koyulacağız. Odalarımızın ve esnafımızın sorunları ile yakından ilgileneceğiz. Az önce Sadettin Başkanımın dediği gibi 300-400 üyeli bir odadan değil 12 bin 500 esnafı kapsayan bir birlikten söz ediyoruz. Bu kitlemize layık olmaya çalışacağız” dedi.

Savaş, selefi Sadettin Öztürk’e çiçek ve plaket sundu. Öztürk de Savaş’a çiçek vererek başarılar diledi ve Öztük’ü birlik dış kapısına kadar uğurladı.

Editör: TE Bilişim