Ocak binasında yapılan toplantıda konuşan Sezer; “ Alperen ocakları olarak dünyanın neresinde bir mazlum varsa onun yanında yer almak, dünyanın neresinde bir zalim varsa gücü ne olursa olsun onun karşısında durma hassasiyetimiz gereği geçenlerde Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanımız Seyit Tümtürk’ü Uşak’ımıza davet etmiştik. Kendisi bize oradaki zulmü anlatmıştı. Uşak Kardeşlik platformu bize bu konuda bir yürüyüş düzenlemek istediklerini söylediklerinde biz de bu organizasyonda Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz de bulunsun istedik ve kardeşlerimizi davet ettik. Kendileri yarın programa katılarak Doğu Türkistan’daki zulmü anlatacaklar.” Dedi.

Doğu Türkistan Urumçi doğumlu Zülfikar Ali (35)  konuyla ilgili yaptığı konuşmada Doğu Türkistan’ın Türklerin ata toprağı olduğunu ancak burada son 3 yılda 5 milyon Türk’ün nazi kapları olarak adlandırılan hapishanelere kapatıldığını söyledi. Bu insanların sadece Türk ve Müslüman olduğu için bu uygulamaya tabi tutulduğunu vurgulayan Ali; “Bunlar bizim kız kardeşlerimizi, erkek kardeşlerimizi, çocuklarımız yok etmek için, kısırlaştırmak için, Çin Nazi kamplarına götürüyorlar.  Üç sene içinde 5 milyon insan ve bundan kimsenin haberi yok ve kimse de tepki göstermiyor. Biz de bunu anlatmak için il il geziyoruz, kardeşlerimize bunu anlatıyoruz. Doğu Türkistan diye bir ata toprağının olduğunu bildirmek istiyoruz. Onun için bu gün  Uşak’tayız sizinle beraberiz Allah sizden razı olsun.”

Doğu Türkistan’da 2 yaşından büyük bütün çocukları asimile etmek için Çin’in iç bölgelerine götürüldüğünü söyleyen Ali; “ Kamplara alınan insanların buralarda çırıl çıplak kelepçeli bir şekilde tutuluyor, kız kardeşlerimiz, bizim namusumuz her gün tecavüze uğruyor sizin bundan haberiniz var mı?” diye sordu.

Konuşmalar karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti. Grup bugün saat 16:00’da ‘Kardeşine Sahip Çık, Bayrağını al da gel’ sloganıyla  yapılacak  olan yürüyüşe katılacak.

Editör: TE Bilişim