DSİ’nin insanların en hayati ihtiyacı olan içme suyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, “Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmaktadır. Önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir” diye konuştu.

          

UŞAK – SİVASLI KARABOYALIK GÖLETİ ve SULAMASI TAMAMLANDI

Uşaklı çiftçilerinin yüzünü güldürecek ve ilçenin ekonomisine büyük katkı sağlayacak Ege tarımını güçlendirmek ve bölge ekonomisini kalkındırmak amacıyla hazırlanan Ege Gelişim Projesi ( EGEGEP) kapsamındaki Uşak Sivaslı Karaboyalık Göleti ve Sulamasının” hedeflenen süre içerisinde, 2018 yılı sonu itibari ile tamamlandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Toplam maliyeti 6 milyon 300 bin TL olan proje ile 640 dekar tarım arazisini borulu- basınçlı şebeke sistemi ile sulamaya hazır hale getirilmiştir. Uşak’lı çiftçilerin yüzünü güldürecek proje, tarlalarda verim artışı ve ürün çeşitliliği yaratacak, sulama maliyetlerini düşürecektir. Çiftçinin cebine ve mahsullerine adeta can suyu olacak proje ile milli ekonomiye yıllık 660 bin TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir. ’dedi.

UŞAK EŞME EŞMELİ GÖLETİ VE SULAMASI TAMAMLANDI

 Ege tarımını güçlendirmek ve bölge ekonomisini kalkındırmak amacıyla hazırlanan Ege Gelişim Projesi ( EGEGEP) kapsamındaki Uşak Eşme Eşmeli Göleti ve Sulamasının tamamlandığının müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Eşmeli köyünün 6.3 kilometre kuzeydoğusundaki Çürükler Deresi üzerine inşa edilen Eşmeli Göleti ve Sulaması” ile 850 dekar verimli tarım arazisi borulu-basınçlı sisteme kavuşacaktır. Bölgede ürün çeşitliliği ve verim artışı ile üreticinin cebine her yıl 925 bin lira daha fazla para girmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, ’son olarak bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, Uşak iline bundan sonrada yatırımlarını sürdüreceklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim