Konuşmasına Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin selamlarını ileterek başlayan Alfatlı Büyük Birlik Partisi olarak vatandaşın nabzını tutmak için TBMM kapandığı tarihin hemen sonrasında  55 il ve 200’den fazla ilçeyi gezerek, sanayici, esnaf, çiftçi ve dar gelirli vatandaşların sorunlarını alanda birebir tespit etmek için görüşmeler yaptıklarını aktaran Alfatlı bu görüşmeler sonunda belirlediklerin sorunları ve çözüm önerilerini ilgililerle paylaştıklarını belirtti.

Büyük Birlik Partisi Başkanlık Divanı ve Merkez Karar Kurulu Üyeleri olarak da yaklaşık 15 gündür 81 vilayeti Genel Başkan Yardımcıları ve Merkez Karar Kurulu Üyelerimizle birlikte ziyaret ettikleri bilgisin veren Alfatlı; “Bize verilen görev çerçevesinde Afyonkarahisar, İzmir, Manisa’ya gittik,  bugün de güzel şehrimiz, cennet şehrimiz Uşak’tayız. Dolayısıyla burada Uşak’la ilgili, Uşak’taki vatandaşlarımızın sanayicimizin, işadamımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Arkadaşlarımızla il divanımızı gerçekleştireceğiz. Bütün arkadaşlarımızın 81 ilden topladıkları bilgileri, verileri, talepleri inşallah Perşembe günü Ankara’da yapacağımız toplantıda rapor vermek suretiyle bu gezilerimizi nihayete erdireceğiz. Ancak BBP bunu periyodik olarak alanda yapmaya devam edecek.  Burada özellikle Sayıl il Başkanımız Erhan Şahin Bey’e teşekkür ediyorum. Burada sizlerle birlikte olduğumuz merkez Karar Yürütme Kurulu Üyelerimiz var,  Uğur Karaca, İsmail Hakkı Bakır, Kadir Taş, Altan Aras bey Almanya’dan geldi oradaki sorunlarla ilgili kendisiyle istişare edeceğiz. Tabi ki Alperen Ocakları Başkanı Ali Karaca Bey’de burada.  Özellikle Organize Sanayi Bölgesi Başkanımız İbrahim Bey de buradalar. Ben Uşak’taki dostları burada görmekten, sizlerle beraber olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum.” Dedi.

“PANDEMİNİN SOSYO- EKONOMİK ETKİLERİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL ORTAYA ÇIKAR”

Pandeminin özellikle son iki aydır  “hortladığını” ve bundan dolayı dünyada yeniden kapanmaların başladığını hatırlatan Alfatlı bu durumun ekonomik ve sosyal yaşantıya olan tahribatının esas neticelerinin önümüzdeki yıllarda ortaya çıkacağını iddia etti. Ekonomi alanında istatistikleri baz alarak konuşanların gerçek verileri göremediğini ileri süren Alfatlı gerçek verilerin 2022 yılında ortaya çıkacağını düşündüğünü söyledi.

“KIRK YILDIR TERÖRÜ DESTEKLEYENLER DÖVİZ KURLARINA DA MÜDAHALE EDİYOR”

Türkiye’nin de pandemi sürecinden ciddi anlamda etkilendiğini ancak  döviz kurlarındaki aşırı oynaklığın,  manipülasyonlar, spekülasyonlar, provokasyonlar ve müdahaleler sayesinde olduğunu savundu. Alfatlı bu tezini şu ifadelerle destekledi; “ 40 yıldan beri mücadele e PKK terör örgütünün DHKPC’nin, FETÖ’nün ve tüm Türkiye düşmanlarının yanında yer alanlar herhalde bu döviz kurlarıyla ilgili de Türkiye’ye bu anlamda müdahale edeceklerdir.”

“BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ OLARAK İHRACATI, İSTİHDAMI, YATIRIMI ÖNCELEYEN VE ÖZELLİKLE İTHALATIN ÖNÜNÜ KESEN PROJELERİ DESTEKLİYORUZ”

Dövize kurlarına yapılan müdahaleyi bir mazeret olarak görmediklerini ve BBP olarak çözüm önerilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere karar mekanizmasında yer alan bütün mercilerle paylaştıklarını anlatan Alfatlı bu anlamda alınan önlemleri de desteklerini ifade etti. Vatandaşın mevduatlarını yabancı paraya yatırmasını, hayat pahalılığından dolayı  parasının değerini koruma içgüdüsel bir davranış olarak niteleyen Alfatlı: “ABD’de Avroyu biriktiren insan var mıdır, yoktur. Avrupa Birliğinde Doları biriktiren insan var mıdır, yoktur.  Bu bizim gibi maalesef üzülerek ifade ediyorum ki tasarruflarını ve birikimlerini eridiğini düşünen ki eridiği ortadadır, enflasyon ortadadır, hayat pahalılığı ortadır. İnsanlarımızın döviz bazında birikimlerini biriktirmesiyle oluşan ciddi anlamdaki birikim hükümetin doğru müdahalesiyle bir nebze olsun dövizin ateşi inmiştir. Ancak buradan şunu ifade ediyorum ekonominin tamamı dövizini inmesi çıkması değildir. Bakın burada sanayicilerimiz var hiç kimse kurusa bakmasın. Bizler büyük birlik partisi olarak ihracatı, istihdamı, yatırımı önceleyen ve özellikle ithalatın önünü kesen projeleri destekliyoruz. Ancak bu konuda sanayicimizin, ihracatçımızın, esnafımızın yalnız bırakılmasına, dar gelirlinin yalnız bırakılmasına da müsaade etmiyoruz. Acilen tedbirlerin alınması ve hayata geçirilmesi lazım. Bizler BBP olarak yaklaşık döviz kuruna müdahaleden önce ekonomi kurulumuz olarak da sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümete, ilgili bakanlıklara  13 maddeden oluşan çözüm önerilerimizi sunduk. Bunların içerisinde de bu dövizle ilgili oynaklığa müdahale de vardı. Tabi ki biz BBP olarak bu argümanların artırılmasını istiyoruz asla ve asla bakınız serbest piyasa ekonomisinden ekonomiye müdahale provokasyonların yapılmasından ve bunun dışında desteklerin beklenin altında verilmesinden de rahatsız olacağımızı da buradan söylemek istiyoruz. Tabi ki çiftçimiz çok zor durumda, hayvancılığımız çok zor durumda, bunları da ifade etmek lazım ama, BBP yapıcı, yol gösterici muhalefet anlayışıyla doğru bildiklerini söylüyor, eksikleri ifade ediyor, yapılması gerekenleri kamuoyuyla paylaşıyor. Ancak iktidarın yapması gerekenleri de iktidara yaptırmaya çalışıyor. Bizler son zamanlarda hükümet yetkililerin bu anlamda vatandaşlarla olan diyaloglarını doğru bulduğumuzu ifade ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

TBMM’de sayın genel başkanımız meclis kürsüsünden bütün siyasi partilere  hazineden aldıkları yardımı almamaları yönünde bir çağrı yaptığını hatırlatan Alfatlı ; “Bakınız 2022 yılında, pandemi var, esnafımız, çiftçimiz, sanayicimiz, dar gelirlimiz zor durumda ancak 5 tane siyasi partiye anayasanın  68. Maddesine de aykırı olmak kaydıyla yaklaşık 645 milyon TL yardım yapılıyor.  Bu seçimlerde 2,5 Trilyon liraya yani 3 katına tekamül edecek arkadaşlar. Şimdi biz Buradan sesleniyoruz diyoruz ki herkes  zor durumdaysa sizler de elinizi cebinize atın arkadaşlar. Bu sene bunu almayın, dar gelirlimize verin, öyle değil mi? Ancak maalesef bu çağrıya 5 siyasi partinin beşi de bir cevap vermedi. Daha ilgincini söyleyeyim PKK’nın partisi, terör örgütünün partisi, Anayasada kapatma davası olan  HDP’de bu yardımdan, bütçeden, tüyü bitmemiş yetimin hakkından 77 milyon lira para alacak. 2022 Ocağının 10’unnda da kasalarına girecek. Buradan çağrı yapıyoruz, bir şeyler yapın, bu yapacağınız şey milletimizin pahalılıkla mücadele ettiğinizi, enflasyonuyla mücadele ettiğinizi, hayat pahalılığıyla mücadele ettiğinizi, evet biz de birşeyler yapıyoruz kendi cebimizden vermiyoruz ama devletin bize verdiğini almıyoruz demek suretiyle bunu yapabilirsiniz. BBP 28 yıldır devletten bir kuruş destek almadan Allah’a şükür temiz, dürüst siyasetini yapıyor, demek ki yapılabiliyormuş. Biz özellikle BBP olarak anayasa mahkemesinde kapatma davası devam eden bize göre de hukuken kapatılması gereken dünyanın en vahşi terör örgütü PKK’nın uzantısı olan HDP’nin en azından anayasa mahkemesi ara karar alması suretiyle bu siyasi partilere yardımın kaldırılmasını ve durdurulmasını talep ediyoruz. Bakınız şimdi geziyorlar açmışlar mikrofonları, devletten almışlar paraları, adeta holdingleşerek dar gelirli vatandaşın cebine gitmesi gereken paraları oralara buralara saçıyorlar, acilen kaldırılması lazım. Hukuki değil, anayasa aykırı ve doğru değil.” Dedi

“ACİLEN, BUGÜNDEN TEZİ YOK, YARINA BIRAKMADAN GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILMALI”

Özellikle Uşak’ta  Büyük Birlik Partisine  gönül vermiş Anadolu insanına gönül vermiş milletin muktedir iktidarını gerçekleştirme temiz siyaset yapma anlayışı içerisinde çözüm önerileriyle sorunları ortaya koyan arkadaşların siyaset yapmalarını isteyen Alfatlı konuşmasına şu ifadelerle son verdi; “Buradaki organizasyonu düzenleyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Acilen bugünden tezi yok yarına bırakmadan iktidarın Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkeyi yönetenlerin vatandaşın cebine elini atanların hayat pahalılığını döviz artışıyla fiyatları üçe, beşe, ona katlayanların bu fiyat artışına acilen müdahale etmelerini buna müdahale ederken 4dte serbest piyasa ekonomisini önceleyerek sanayicimizi esnafımızı ürkütmemek suretiyle yapılan düzenlemelerde dürüst vatandaşımızı ürkütmemek suretiyle düzenlemelerin yapılmasını bir an önce hayata geçirilemesin ve esnafımızın dar gelirlimizin emeklimizin beklediği desteklerin bir an ön ce yeterli miktarda açıklanmasını buradan ifade ediyorum.”

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim