Bayram öncesi Bayram tadında bir Torba Yasa’nın kabul edilerek yürürlüğe girdiğini ifade eden Uşak Teknikerler Derneği Başkanı Ünsal Özkır, 2022 öncesi yapılan inşaatlara elektrik ve su aboneliğinde kolaylık geldiğini söyledi.

Yeni Torba yasa ile sağlanan kolaylıklarla ilgili açıklama yapan Özkır konuşmasında şunları kaydetti;

“3194 sayılı İmar Kanunu’nda 2004 yılı öncesinde yapılmış olan yapılarda elektrik aboneliği ve su aboneliğinde ruhsat şartı aranmaz ifadesine ilave olarak önemli bir değişiklik yapılmıştır.

1 Temmuz 2022’ye kadar ruhsatı alınmış fakat ruhsata göre yapılamamış, yada başka bir nedenle iskan yapı kullanım izni alınmamış yapılar mesken abone gurubundan abonelik alabileceklerdir.

Asıl önemli düzenleme ise elektrik ve su aboneliği verilebilmesi için yapı (inşaat) ruhsatı alınmış ve buna göre yapılmış olma şartı 31 Aralık 2021 tarihine kadar yapılmış binalar için aranmayacak.

Yani 31 Aralık 2021 tarihinden önce yapılmış inşaatlarda, elektrik ve su aboneliği için ruhsat alma ve ruhsata göre yapma şartı kaldırılıyor.

Elektrik aboneliğinde sorun yaşayan vatandaşlarımızın ilgili yasadan faydalanmaları için bağlı bulundukları belediyelere başvurarak, yapılarının yeni çıkan torba yasaya uygunluğu için tespit ettirmeleri ve alacakları yazı ile OEDAŞ'a başvuru yapmaları gerekmektedir.”

Müjdeli yasa için çaba gösterenlere teşekkür

Bayram öncesinde bayram tadında müjdelerde emeği geçenlere teşekkür eden Özkır şu ifadeleri kullandı, “ Bayram öncesi bayram tadında her vatandaşımızı yakından ilgilendiren müjdeli yasa için çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim