Yaklaşık 15 senedir fotoğrafçılığın içinde olduğunu belirten Özkan günümüzde fotoğraf çekimin bittiğini, yeni çıkan akıllı telefonların fotoğrafçılığı öldürdüğünü iddia eden Özkan; “ Öyle olunca biz de artık fotoğrafçılığın başka bir boyuta üretime doğru doğru gittiğinin gördük. Biz de kendi çabalarımla üretimi kendimiz yapıyoruz. Fotoğrafçılığı artık hediyelik eşya üretim dalında ilerletmeye çalışıyoruz. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. En yaygın tasarımlardan özgün tasarımlara kadar birçok hediyelik eşya üretimini yapabiliyorum ayrıca internette satılan muadillerinden daha ucuza mal ediyorum.” Dedi.

“KULLANILMAZ DENİLEN MALZEMELERİ CÜZİ MİKTARLARDA ALIP EKONOMİYE KAZANDIRIYORUZ”

Dolarla mücadele etmenin zor olduğunu ancak bununla mücadele etmek gerektiğini vurgulayan Özkan kullandıkları materyallerin yaklaşık yüzde 50’sini dolar kuru üzerinden satın aldıklarını belirtti. Her şeye rağmen ucuz mal üretmek için birçok yol olduğunu vurgulayan Özkan; “ Bazı imalatları kendimiz yapıyoruz. Mücadelemizi yapıyoruz maliyetleri düşürebildiğimiz noktaya kadar düşürmeye gayret gösteriyoruz. Bunun halkımızı düşündüğümüz için yapıyoruz. Herkes bu ekmeği sokaktan bulmuyor. Bazı ürünlerimizi geri dönüştürdüğümüz mamullerden imal ediyoruz. Bu geri dönüşüm ürünlerini kendimiz bizzat temizleyerek kimyasal katmadan tekrar kullanıma kazandırıyoruz. Kullanılmaz denilen malzemeleri cüzi miktarlarda alıp ekonomiye kazandırıyoruz . Bu şekilde dolarla da mücadele etmiş oluyoruz.” İfadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE 1 NUMARAYIM YETER Kİ ELİMİZDE İMKANLAR OLSUN”

Tablo baskılar, ahşaptan imal edilen çerçeveler, mandallı çerçeveler, bardak , yastık, çerçeve, reklamcılık ürünleri başta olmak üzere birçok üretim yaptıklarını anlatan Özkan bu anlamda Türkiye’de bir numara olduğunu iddia etti. Çok iddialı konuştuğunun farkında olduğunu büyük lokma yediğini büyük söz konuştuğunu söyleyen Özkan bu kadar iddialı olmasının nedeninin şu şekilde anlattı; “ Ben bu hayatta bir yerlere kazıya kazıya gelindi derler ya aynı o şeklide geldim. Millet yatar uyurdu, evine gittiğinde bu ay şu maaşı alacağım derdi ama ben bunların üstüne bir şeyler koyarak daha fazla şeyler yapmaya çalıştım. Ben bu işin içinde üst üste koyarak bütün ayarları farklı tarzlarda öğrenerek geldim. Bu işi nasıl öğrendiniz derseniz açık ve net gülünecek bir nokta ama Youtube’den öğrendim. Oradan öğrendiklerimle yetinmedim üstüne yeni şeyler katarak birçok kişiden daha iyi bir şeklide işimi yapıyorum. Bu konuda iddialıyım. Baskı ve üretim konusunda Türkiye’de 1 numarayım yeter ki elimizde imkanlar olsun. Uşaklılar hayal etsin ben gerçekleştireyim. Hediyelik eşya noktasında hayal etsin, düşünsün, bana gelsin Ferit bey ben böyle bir şey istiyorum desin o hayali ben gerçekleştiririm, net.”

EVLİLİK TEKLİFLERİ DE ORGANİZE EDİYOR

Evlilik teklifleri de organize ettiğini belirten Özkan bunlardan en ilginç olanını şu şeklide anlattı; “ Geçen hafta oldu. Arkadaşa çok özel bir pankart yaptık. Ayrıca Rapçı gurubumuz var onlarla bu teklife özel bir şarkı yaptık. Bir yerde toplandık bu şarkı, meşaleler, pankart  ve güzel bir dansla evlenme teklifi yapıldı. Bugüne kadar 14 kişinin evlenme teklifini organize ettim ve karşı tarafın hepsi de evet dedi.

ANNEANNESİ VE DEDESİNİN YANINDA BÜYÜDÜ

Annesi ve Babası onu küçük yaşta terk ettiği için Anneannesi ve dedesinin yanında büyüyen Özkan onları anne ve babası gibi gördüğünü söyledi. Okumayı çok sevdiğini hiçbir zaman devamsızlığının olmadığını anlatan Özkan; “ Ama liseye geçtiğimizde anneannem hastalandı dedem kredi çekmek zorunda kaldı eve icra gelince bende okulu bırakmak zorunda kaldım. İlk işime Foto Ebru’da başladım. Tekrar okula geri dönemedim” dedi. Özkan şu an lise eğitime açıktan devam ediyor.

Editör: TE Bilişim