Kataraktın sadece yaz aylarında değil kış aylarında da karşımıza çıkan bir rahatsızlık olduğunu söyleyen Yüksel; "Bunlardan korunmak için optik mağazalardan alınmış UV 400 filtreli güneş gözlükleri kullanılmalıdır. Sağlık açısından  asla ve asla pazarlarda veya bijuterilerde satılan güneş gözlükleri tercih edilmemelidir." ifadelerini kullandı.

"RENKLİ CAM AYNALI CAM..."

Yüksel; "Kış memleketlerinde renkli ve aynalı cam daha çok tercih edilmelidir. Görünüşe aldanmamalı çünkü aynalı camlarda koruyuculuk biraz daha fazladır. Kışın normal güneş gözlükleri de kullanılabilir fakat aynalı camlı güneş gözlükleri daha çok tercih edilmelidir."dedi

“UV FİLTRESİ EN ÖNEMLİ ETKEN”

Yüksel güneş gözlüğü seçiminde ise şu tavsiyelerde bulundu; "Kesinlikle ve kesinlikle UV filtereli güneş gözlükleri tercih edilmelidir. Sağlık bakanlığının himayesi ve gözetimi altında olan optik mağazalardan alınmalıdır. UV filtreli olduktan sonra markasını ve kalitesini kanıtlamış ürünleri tercih etmeliyiz." dedi.

“GÖZ SAĞLIĞI İÇİN KULLANILMASI ELZEMDİR”

Güneş gözlüğünün blokaj kapasitesinin hem güneş ışınlarında hem de dış etkenlerde çok büyük rol oynadığını ifade eden Yüksel; “Gözlük bir nevi koruyucu bir malzeme olduğu kadar stilinize da renk katar. Ayrıca göz sağlığı için kullanılması elzemdir. Gözü tozdan, topraktan ve güneşten olabildiğince filtre eden koruyucu bir kalkan oluşturan araçtır. Bu durumlarda da güneş gözlüğü takılmasını tavsiye ediyorum." dedi.

HABER/ BURAK GÜNEY

Editör: TE Bilişim