Döviz kurlarındaki artışın sıfır cep telefonu satışlarını aşırı derece etkilediğini vurgulayan Hacım bunun etkisiyle  piyasaya başka markaların girdiğini, bilinen markalara göre  daha ucuz olan bu malların daha çok tercih edildiğini söyledi. Hacım; “Bir de ikinci el cihazlarımız var, az kullanılmış temiz, faturalı cihazlarımız bunlara rağbet de arttı. Şu an piyasa durgun, telefon satışları gerçekten çok düştü, bizi kurtaran tek şey ikinci el satışları” dedi.

İkinci el cep telefonu almak isteyen tüketicilere bazı önerilerde bulunan Hacım telefonlarını telefonculardan almalarını bu yolla alış veriş sonrasında en azından karşılarında bir muhatap bulabileceklerini söyledi. Faturalı cihazların tercih edilmesini isteyen Hacım konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı ; “Bazı siteler var buralardan telefon alınabiliyor ancak herhangi bir arıza durumunda muhatap bulma noktasında sıkıntılar yaşanabiliyor. Ama vatandaş bizden ikinci el telefonu satın aldığı zaman ona bir haftalık bir kullanım garantisi veriyoruz bu zaman zarfında herhangi bir sorun yaşarsa telefonun tamirini ücretsiz yapıyoruz.”

Bir çok vatandaşın halen “akıllı olmayan”  tuşlu telefon istediğini belirten Hacım; “ Yaşları 40 ve 50’nin üzerinde olan insanlarımız genelde tuşlu telefona rağbet gösteriyor.  Bilinen markalar artık eskisi kadar tuşlu telefon üretmediği için diğer markalarla sorun yaşıyoruz. Aslında bilinen markalar yeni tuşlu modeller çıkarsa çok satacağına inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

Sıfır telefon fiyatların  çok yüksek olduğunu yineleyen Hacım konuyla ilgili olarak şu önerilerde bulundu ; “ÖTV’nin daha da yükseleceğini söylüyorlar, yükselmesini istemiyoruz. Mümkünse hükümetimiz bu rakamlarda düşüşe giderse hem müşterilerimiz hem bizim açımızdan daha iyi olur diye düşünüyorum.”

Cep telefonunda taksitli satışların kısıtlı olduğunu hatırlatan Hacım, normal hat üzerinden verilen telefonlarda fiyatlarına göre orantılı bir şekilde 6 ile 12 aya kadar taksit imkanı sağlanırken   diğer telefonlarda böyle bir imkanın olmadığını belirtti.

Editör: TE Bilişim