Uşak’ta 13 taksi durağından 72 taksici nöbet usulüyle Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapıyor. Taksicilerin ifadesine göre poliklinik bölgesinde 2 taksi, acil servis önünde de bir taksi beklemesi gerekiyor. İddialara göre acil servis önünde taksi bekletilmesine izin verilmiyor. Ayrıca poliklinik önünde kendilerine ayrılan yerde taksi durağı yazan tabela kaldırılmış durumda yolda taksi durağı yazsa da buraya park eden vatandaşlarla taksiciler arasında sık sık münakaşa yaşanıyor. Vatandaş  “tabelanız nerede” diye soruyor ve aracını çekmiyor, güvenlikten yardım istendiğinde ise başhekimin emri vatandaş istediği yere aracını park edebilir biz bir şey diyemeyiz deniyor.

“BİZDEN İŞGALİYE BEDELİ İSTENDİ”

Eski Adliye durağında 20 yıldır taksicilik yapan Selçuk Şenlier (52) bundan önceki başhekim hastaneye girmeleri  için Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’ndan işgaliye bedeli istediğini ancak Oda Başkanı Hayri Dönmez’in bunu kabul etmediğini söyledi. Şenlier ; “Ulaştırma Müdürlüğü konuyu biliyor ama her nedense 2 yıldır bize orada bir yer ayarlayamadı.  Buradan devlet hastanesinde bir yazıhane, bir kulübe istiyoruz. O bölgede şu an bir taksi durağı yok yapılmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

“POLİKLİNİKLERİN CAMINDAN MÜŞTERİ İZLİYORUZ”

Aynı durakta yine 20 yıldır taksicilik yapan Necati Karataş (48) da konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde arabamızı polikliniklerin önüne koyuyoruz polikliniklerin camından müşteri izliyoruz. Madem bize nöbet yazıyorsunuz madem orada bir kamu hizmeti gerçekleştiriyoruz bize bir yer tahsis edin, soğukta, yağmurda korunabileceğimiz bir saçağımız bile yok.”

“NE GELEN VAR NE GİDEN”

Uşak Araştırma Hastanesi Polikilikler önünde nöbet tutarken gazetemize konuşan 30 yıllık taksici Zekai Vural (58) da arkadaşlarının söylediklerine katılarak şunları ekledi; “ Görüyorsunuz sadece ben varım arkadaşlar buradaki koşullardan dolayı gelmek istemiyorlar. Zaten salgın hastalık dolayısıyla işler yavaşladı. Ben otogardayım ne gelen var ne giden”

“DURAK SÖZÜNÜ ALDIK”

Konuyla ilgili olarak konuşan Uşak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hayri Dönmez Uşak Devlet Hastanesinde böyle bir sorun yaşadıklarını doğruladı.  Oda olarak taksi duraklarına ellerinden geldiği kadar yardım ettiklerini ancak durakları Uşak Belediyesinin yaptığını söyleyen Dönmez hastane önündeki yolda yapılan düzenlemenin ardından hastane dışında bir durak yapılacağının sözünü aldıklarını ifade etti. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın her zaman kendilerine yardımcı olduğunu vurgulayan Dönmez Çakın’a bu anlamda teşekkür etti.

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim