İsmail Karadedeli babasının da taştan heykeller yaptığını ve ondan esinlenerek böyle bir hobiyle uğraştığını söyledi. Karadedeli; “ Babam heykelleri yaparken sadece bir çekiç ve keski kullanırdı. Ben sadece bir demir testere bir bıçak kullanıyorum” dedi.

Bir ağaç kökünden hayvan figürünü nasıl çıkardığını uygulamalı olarak gösteren Karadedeli yaptığı heykellerde ağaç kökü kullandığını,  yaptığı bu ağaç heykelleri de genelde arkadaşlarına hediye ettiğini söyledi. Bununla yetinmeyen Karadedeli çeşitli ebatlarda ve şekillerde el emeği göz nuru bastonlar yapıyor, Karadedeli; “ Bastonları yapıyoruz, resimli olanları oluyor, olmayanları var bunları yaşlılarımıza, ebelerimize hediye ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Yaklaşık 30 yıldır Kabak Kemane çalan Karadedeli ilk kemaneyi ağabeyi ile beraber yaptıklarını ondan sonra da kendisinin bu enstrümanı yapmaya devam ettiğini belirtti. Kemane yapımında kullandıkları kabakları da kendisinin yetiştirdiğini vurgulayan Karadedeli  kemaneyle tanışmasını  şu şekilde anlattı; “Bunu ben 30 yıldır çalıyorum ama babam rahmetli bana tenekeden bir tane yapmıştı, ilk kamanem oydu, onda öğrendim, ancak 3 tellisinden fazlasını çalamıyorum ama yine de elimden geleni yapıyorum” dedi.

Kendi yazdığı ve bestelediği ‘Çeşme Başında Durdum’ adlı eseri çalan ve okuyan Karadedeli eserin TRT repertuvarına girdiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim