“ÖĞRENCİLERE HOLLANDAY’I ANLATTIM”

Hollanda Büyükelçiliği  Maslahatgüzarı Erik Weststrate Uşak Valisi Salim Demir’i makamında ziyaret etti. Vali Demir, misafirine burada Uşak hakkında bilgiler verdi.

Demir, ““Uşak’ımız çok eski bir medeniyet merkezidir.Önceki gün TRT’de Uşak Arkeoloji Müzesi’nden yapılan bir canlı yayında Karun Hazineleri ve Uşak’ın tarihi değerlerini tanıttık. Uşak’ın tüm Hollandalılar tarafından sizlerin vasıtası ile tanınmasını ve buraya gelerek onları ağırlamayı isteriz. Uşak’ta yeterince yataklı tesisimiz var. Yatak sayısını daha da artırmayı hedefliyoruz. Uşak’a hoş geldiniz” dedi.

Maslahatgüzar Weststrate, “Misafirperverliğiniz için sizlere teşekkür etmek istiyorum. Uşak’a geliş nedenim, Uşak Bir Eylül ilk Okulu’ndan bir öğretmen sosyal medyadan bana bir mesaj attı. Bana,  “Sizi misafirperver gördüm. Uşak’a davet etsem gelir misiniz? Benim birinci sınıf öğrencilerime ders verir misiniz?” Ben de “Gelirim” dedim. O vesile ile geldim. Dün akşam beizi evinde iftarda misafir etti. Bugün de okula gittik. Orada 7-8 yaşındaki çocuklara Hollandayı anlattım. Bu sabah da bahsettiğiniz Arkeoloji Müzesine gittik. O hazineler çok hoşumuza gitti. Hollanda da herkese anlatacağız ve buralara gelmesini sağlayacağız” dedi.

UŞAKLILAR MEMLEKETİNİ ÇOK SEVİYOR VE GÖÇ ETMİYOR”

Uşak’a duyduğu hayranlığı sık sık vurgulayan Weststrate, “Burada bir şey dikkatimi çekti. İstanbul, Ankara, İzmir’de insanlara “Nerelisiniz?” diye sordum  ve Türkiye’nin her ilinden değişik cevaplar geldi. Ancak, hiçbir Uşaklıya rastlamadım. Uşak gezimde öğrendim ki; Uşaklı çok az göç yapmış. Demek ki herkes memleketini seviyor ve Uşak’ta kalıp hayatını devam ettiriyor. Bu da çok güzel bir şey” dedi.

Uşak Valisi Salim Demir’in, “Türkçeyi çok güzel konuşuyorsunuz. Nerede öğrendiniz sorusunu cevaplayan Hollanda Büyükelçiliği  Maslahatgüzarı Erik Weststrate, “Ben Hollanda da 1992-1997 yılları arasında Türk Dili ve Edebiyatı üzerine üniversite eğitimi aldım. Türkçe ve Osmanlıca biliyor ve iyi konuşuyorum” şeklinde cevapladı.

Vali salim Demir, Weststrate’ye bir Uşak kilimi hediye ederken konuğu da üzerinde Hollanda’nın simgelerinden yel değirmeni olan bir plaket sundu.

Editör: TE Bilişim