“DEVLET KURUMLARIYLA ÇATIŞMAYA GİRMEDEN MUHALEFET YAPTIK”

Odanın toplantı salonunda başlayan ve 2 gün süren genel kurulun ilk gününde katılımcılar, ildeki sorunlar ve çözümleri hakkında görüşlerini dile getirirken, ikinci gününde ise seçime gidildi. Divan Başkanlığı’nı Kudret Erdem’in yaptığı kurulda bir konuşma yapan İMO Uşak Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Doruk, geçen iki yılda yönetim olarak yaptıkları çalışmalar hakkında üyelerini bilgilendirdi.

Doruk’un konuşmasından satır başları şöyle: “Uşak İnşaat Mühendisleri Odası 9. dönem yönetim kurulu olarak geçtiğimiz iki yıl içerisinde, hem meslektaşlarımızın hakkını korumak için mesleğimizin itibarını bir çita yükseltmek için devlet kurumlarıyla çatışan değil, üslubumuzu bozmadan muhalefet eden bir yönetim anlayışı ile görüşmeler yürüttük. Üyelerimizi ilgilendiren mesleki kanun ve mevzuat değişikliklerinden bilgilendirmek için seminerler düzenledik. Teknolojik gelişmelerden, mesleki yeniliklerden haberdar olmalarını sağlamak ve genç meslektaşlarımızın eğitimlerine katkıda bulunmak için , çeşitli üniversitelerden eğitimcileri sizlerle buluşturduk. Çeşitli iş kollarında yetkin firmalara teknik geziler düzenledik. Fuarlara katılım sağladık. Birlik ve beraberliğimizin devamı, yeni giren meslektaşlarımızın aramıza katılması için kahvaltılı toplantılar, soysal geziler düzenledik.

Öte yandan merkezi yönetim anlamında da mesleğimizi ilgilendiren sorunların tespiti ve çözüm önerileri hakkında düzenlenen birçok çalıştaya ve sempozyuma katılım sağlayarak şubemiz temsil ettik.  Şubemiz dahilinde yaptığımız anket çalışmalarında elde edilen sonuçlar ve sizlerden gelen talepler doğrultusunda tespit edilen sorunlarımızı genel merkez ilgililerine bire bir görüşerek bildirdik. Her türlü ortamda fikirlerimizi cesurca dile getirdik.

KURUMLAR DEĞİL KİŞİLER CEZALANDIRILMALIDIR

Son olarak geçen hafta ülke gündemini meşgul eden meslek odaları ilgili devletin en yetkili ağızlarından televizyon ve medyada dile getirilen konularla ilgili olarak da bir şeyler söylemek istiyorum. Ülke olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bugünlerde anayasal olarak kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütümüzün isminin değişmesi, muadil odaların kurulacağının açıklanması ve meslektaşların üye zorunluluğunun kaldırılması gibi söylemler duyuyoruz.

Birkaç kişinin yaptığı açıklamanın tüm bir kuruma mal edilmemesi ve eğer bir suç teşkil eden konu varsa kişilerin cezalandırılması gerektiği kanaatindeyiz. Meslek odalarına yapılacak bir müdahale, siyasi kutuplaşmanın maalesef sivil toplum örgütlerinde de oluşmasına neden olarak, toplumsal bölünmeyi kurumsal hele getirmekten başka bir işe yaramayacaktır.. Bu şekilde mesleğimiz çalışmaların odağından çıkarılacak, sahte mühendislikler türeyecek ve kurumların kontrol mekanizmaları yetersiz kalarak, mühendislik hizmeti alınmamış yapı stoku, işsiz meslektaşlar ve bunun gibi nice sorun dağ gibi büyüyerek ülkemizin başındaki sorunlara bir yenisi daha eklenecektir.  Ümidim, sağduyulu düşünerek bir yanlış yapılmadan geri dönülmesidir.

Sözlerime son verirken sizlerin teveccühü doğrultusunda daha etkin bir çalışma döneminde, kimseyi kırmadan, ötekileştirmeden, sizlerle diyalog içinde ve fikirlerinizi alarak Uşak Şube yönetimine yeniden aday olduğumuzu belirtiyor, genel kurulumuzun ve seçimizin şubemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

İMO Uşak Şubesi Yönetim Kurulu: Başkan Ali Osman Doruk, Tayfun Uyumaz, Ayhan Bütün, Bora Peker, Göksel Gökalp, Şener Şeker ve Hakan Yıldız’dan oluştu.

Genel Merkez delegeliklerine de; Mehmet Çakır, Kudret Erdem, Ali Osman Doruk, Tayfun Uyumaz ve Ayhan Bütün seçildi.

Editör: TE Bilişim