Uşak Valiliğinin himayesinde ve 21 Nisan 2019 Pazar gününe kadar devam edecek Uşak Ulubey Kanyon Ekstrem Festivali, Ulubey Kaymakamlığı, Ulubey Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle gerçekleştirilecek.

Doğal güzellikleri, antik kenti ve cam seyir terasıyla dikkat çeken Ulubey ilçemizde üç gün boyunca sürecek konser ve defilelerin yanı sıra birbirinden heyecanlı ekstrem sporlara da ev sahipliği yapacak festivale giriş ücretsiz olacak.

Motokros, paramotor ve trike etkinliklerin yer aldığı festivalin bu bölümüne Avrupa şampiyonu Uşaklı yarışçı Rodi Pak supermoto ve motokros gösteriyle renk katacak. Motokros gösterileri kamp alanı yanında özel olarak hazırlanmış yeni motokros parkurunda gerçekleşecek.

29 Nisan 2019 Cumartesi akşamı Yusuf Güney konseri ile devam edecek etkinlikte Ulubey Meslek Yüksek Okulu öğrencileri de başta defileler olmak üzere çeşitli etkinliklerle ziyaretçilerin karşısına çıkacaklar. Çuval yarışı, halat çekme, kütüğe çivi çakma ve yumurta taşıma gibi renkli yarışmalar katılımcılara ve misafirlere eğlenceli anlar yaşatacak. Festivalin son gününde de gün boyu motosiklet gösterileri gerçekleştirilecek.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve zengin bir içerikle hazırlanan festival hakkında Vali Funda Kocabıyık yaptığı değerlendirmede etkinliğin bölgedeki turizme hareketlilik kazandıracağını ifade etti.

Vali Funda Kocabıyık; “Doğanın canlandığı, tüm güzelliklerini ortaya koyduğu bahar mevsiminde düzenlediğimiz bu festival ile ziyaretçilerimiz kanyonlarımızın tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıma fırsatı bulacaklar. Herkesin keyif alacağı bir içerikle hazırlanan festivalimiz Uşak’ın sahip olduğu diğer değerlerin de tanınmasına imkan sağlayacaktır. Festivalimize ev sahipliği yapan  Ulubey Kanyonlarımızın yanı sıra, Taşyaran ve Göğem Tabiat Parklarımız, Cılandıras Köprümüz, Blaundos ve Sebaste Antik kentlerimiz, il merkezimizde Arkeoloji müzemizde sergilenen Karun hazinelerimiz bu etkinliğimiz vesilesiyle daha fazla tanınır hale gelecektir. Bu tür festivaller bölgelerin tanınması, turizm potansiyelinin ortaya çıkması ve gelir sağlamasının yanı sıra, insanlarımızın birlik ve beraberliğinin, dostluk ve kardeşliğinin de pekişmesine katkı sağlayacaktır. Festivalimizde ekstrem sporlarda Türkiye’nin çeşitli illerinden 100’ün üzerinde sporcu gösteri yapacak. Müzik ve eğlenceli etkinliklerle dolu dolu geçecek bir hafta sonu için başta Uşaklılar olmak üzere ilimizi merak eden tüm vatandaşlarımızı aileleri ve tüm sevdikleriyle Uşak Ulubey Kanyon Ekstrem Festivalimize ve Uşak’ın sahip olduğu güzellikleri keşfetmeye davet ediyorum” dedi.

Vali Funda Kocabıyık açıklamasının sonunda, festival ve kamp için gelecek tüm konuklara kişisel ihtiyaçları için hazırlıklı olmaları, seyahatleri esnasında trafik kurallarına uymaları, ormanlık alanlarda ateş yakılmaması, çevrenin korunmasına özen gösterilmesi gibi hatırlatmalarda bulundu.

FESTİVAL PROGRAMI:

19 Nisan 2019 Cuma

Saat: 15.00   Kapıların açılışı

20 Nisan 2019 Cumartesi

10.00                           Festival açılışı ve konuşmalar

10.00-16.00                Motokros aktiviteleri

16.00                           Rodi Pak süpermoto gösterisi

16.30                           Motokros yarışı

17.00                           Kupa töreni

20.00                           Yusuf Güney konseri

21 Nisan 2019 Pazar

10.00 – 16.00              Motosiklet gösterileri /  Kapanış

Yarışmalar festival alanında (Ulubey İlçesi Cam teras mevkiinde) gün içinde düzenlenecek.

Editör: TE Bilişim