Hayrat Vakfının Uşak genelinde hatta Türkiye ve dünya çapında çok güzel çalışmaları olduğunu söyleyen Yankın; “Bunlardan birisi Yunus Emre Enstitüsü. Devletimizin yurtdışında faaliyet gösterttiği bir Enstitü. Hayrat Vakfımızın Yunus Emre Enstitüsü ile protokolü var. Tüm dünya genelinde Osmanlıca kurslarını Yunus Emre’nin üzerinden ama hocaları Hayrat vakfına bağlı olmak üzere düzenliyoruz. Geçen yıl yaklaşık 30 ülkeden katılım oldu. Kurslarımız online olarak yapılıyor. Dünyanın neresinden olursa olsun kursiyer online kayıt yapabiliyor ve biz de onlara hoca atamak suretiyle kurslarını veriyoruz.” Dedi.

“Kendilerine ait yazılımla 38 bin öğrenciye Kuran-ı Kerim öğrettiler”

Yaz döneminde pandemi nedeniyle  yüz yüze Kuran-ı Kerim kursu olmadığı için online kurs yaptıklarını anlatan Yankın kurslara Almanya, Kanada, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri’nden bile katılım olduğunu söyledi.  Hayrat vakfının kendi imkanlarıyla sağladığı teknolojik alt yapı sayesinde  kendi sistemi üzerinden Türkiye’nin ve Dünya’nın değişik bölgelerinden  yaklaşık 38 bin öğrenciye, Uşak’ta ise 550 civarında öğrenciye online kurs verdiklerinin altını çizen Yankın kurslarda bir hocanın en fazla 4-5 çocuğa eğitim verdiğini ifade etti. Yankın; “Dolayısıyla bu çocuklarımız 6 hafta gibi kısa bir zaman diliminde Kuran-ı Kerim’i öğrenmiş oldular. Uşak’ta 550 öğrencimizin olması bizi çok memnun etti. Öğrencilerimiz de çok memnun oldular. Normalde okul derslerinden dolayı yoğun olmalarına rağmen internet üzerinden sıkılabilirler diye korkuyorduk ama günlük 90 dakika 30 dakika ders yapıp 10 dakika da etkinlik koymak suretiyle çocuklarımıza Kuran-ı Kerim’i öğretmiş olduk. Hamd ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

“EVDE, OTURDUKLARI YERDE BİLGİSAYAR ARACILIĞIYLA KUR’AN ÖĞRENEBİLİRLER”

Vakıf olarak büyükler için yeni kampanya başlattıklarını duyuran Yankın konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi ; “ 1-2 gün içerisinde inşallah 12 yaş üzeri herkes yine hayrat vakfının hayrat.egitim.com’dan online kayıtlarını yapabilir kurslara katılabilirler. Bu kursumuzun bir özelliği şu olacak birebir eğitim vereceğiz. Hanım kardeşlerimize de aynı sistemle hoca hanımlar kurslarını vermektedirler. Hanımlar da kayıt yaptırabilirler. Böylece daha kısa zamanda kursiyerimize Kuran-ı Kerim’i öğretmiş olacağız. 15-20 gün sonra inşallah aynı kursun Osmanlıcasını da açmış olacağız. Daha küçük çocuklara da açmış olacağız ama şu an itibari ile 12 yaş üzeri Kuran-ı Kerim kurslarının kayıtlarını almaya başladık Türkiye genelinde şu an itibari ile 10 bine yakın kayıt oldu. Zannediyorum bu bir hafta sonra 20 binlere doğru çıkacaktır. Kurslarımız tamamen ücretsizdir en ufak bir ücret talep etmiyoruz. Yeter ki insanlarımız yaşı ne olursa olsun gelsinler kayıt yaptırsınlar evde oturdukları yerde bilgisayar aracılığıyla öğrenebilirler.”

“SANKİ YÜZ YÜZEYMİŞ GİBİ”

Yankın kurdukları online sistem hakkında da şunları söyledi; “Sistemimiz gayet harika. Öğretmenin ve kursiyerimizin önüne elif ba okuyorsa elif ba geliyor. Aynı sayfayı ikisi bir takip ediyor. Sanal kalemle öğretmeni şu kelimeyi oku bu harfi oku şeklinde şu ayeti oku şeklinde komut verebiliyor. Kursiyerimiz böylelikle sanki yüz yüzeymiş gibi kursunu almış oluyor. Bu vesileyle ben bütün hemşerilerimizi bu güzel çalışmaya davet ediyorum. Burada sıkılacak bir durum yok. Ben bu yaşıma kadar bir şey öğrenemedim artık bir hocanın dizinin dibine oturamam gibi bir psikolojiye girmeyelim. Sonuç itibari ile sanal bir alemdeyiz ve yüz yüze hocanızdan kursunuzu almış olacaksınız. “Sizin en hayırlınız Kuran’ı öğrenen ve öğretendir” hadis-i şerifinin mucibince hem öğrenen olalım hem öğreten olalım bu hadisi şerifin sırrına ve müjdesine mashar olalım. “

“ALLAH BİZİM İLE KONUŞURKEN BİZİM ONU DİNLEMEMİZ ONA KULAK VERMEMEMİZ BİZE YAKIŞMAZ”

Yankın konuşmasının sonunda Kur’an öğrenme ve öğretme hakkındaki düşüncelerini ise şu şekilde ifade etti ; “Kur’an sonuç itibari ile biz insanlara inmiş. Muhatap olarak bizleri alıyor. Allahımız insanları muhatap almış ve insanla Kuran-ı Kerim ile konuşmuş. Bu bizim için büyük bir rütbedir. Şöyle düşünelim bütün hayvanları bir yerde toplamış olsak onlara hitap etsek onlara konuşsak ne anlayacaklar? Demek ki onlar muhatap değil, yıldızlar değil ama insan Allah’a muhatap olmuş. Allah insanla konuşuyor. Allah bizim ile konuşurken bizim onu dinlememiz ona kulak vermememiz bize yakışmaz. Öyleyse biz de Allahımız’dan gelen Kuran-ı Kerimi önce okumasını bilelim akabinde Kuran-ı Kerim’i anlama kursları da düzenliyoruz onlara da iştirak edersiniz. Dolayısıyla Kuran-ı Kerim’i anlama üzerinde de çalışmış oluruz. Bu vesileyle ben tekrar bütün hemşerilerimizi bu hayırlı ve güzel faaliyete davet ediyorum Allah hepinizden razı olsun.”

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim