Panel saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından açılış konuşmasını yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş; “Bu akşam gazi meclisimizin bombalandığı birçok kamu kuruluşlarının silahlarla tarandığı, yüzlerce memleket sevdalısı kardeşimizin şehit edildiği hain darbe girişimine karşı aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin göstermiş olduğu onurlu duruşu anmak, milletimizin demokrasi mücadelesini bir kez daha saygı ve gururla hatırlamak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü idrak etmek amacıyla bir araya geldik.  O gece ve bu güne kadar bu topraklar için şehit olan tüm kardeşlerimizi rahmetle anıyor tüm gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum” dedi.

Moderatörlüğünü  Yazar Ali Bektaş üstlendiği panele Adalet ve Kalkınma Partisi 24,25 ve 26. Dönem Milletvekili Metin Külünk  ve Gerçek Hayat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer konuşmacı olarak katıldı.

“DÜNYADA HİÇBİR ŞEY 15 TEMMUZ’DAN ÖNCEKİ GİBİ OLMAMIŞTIR”

Konuşmacılar 15 Temmuz’un önemini vurguladı. Geceyi  hain bir darbe girişimi olarak ifade etmenin hafif kalacağını belirten Külünk bu tanımın doğru bulmadığını ifade etti. Külünk ; “ Dünya kendini 15 Temmuz öncesi ve 15 Temmuz sonrası olarak tanımlamaya başlamıştır. Çünkü dünyada hiçbir şey 15 Temmuz’dan önceki gibi olmamıştır.” Dedi.

“FETÖ’YÜ ANLAMAK İÇİN HASAN SABBAH’A KADAR GİTMEK LAZIM”

Kemal Özer de yaptığı değerlendirmede FETÖ terör örgütünden ve tarihinden bahsetti. FETÖ’yü  sadece Ak Parti dönemiyle sınırlamayı, son derece sığ, konuyu anlamayan ve kötü niyetli bir yaklaşım olarak niteleyen Özer bu örgütü anlamak için Hasan Sabbah’a kadar gitmek gerektiğini ileri sürdü. Sabbah’tan bu güne onun ekolünden gelen örgütler hakkında bilgiler veren Özer günümüzde Bangladeş ve Güney Kore gibi bazı ülkelerin bu gizli örgütler tarafından kurulduğunu ve yönetildiğini de iddia etti.

“FETÖ METASTAZ YAPIYOR”

FETÖ tehlikesinin henüz geçmediğini söyleyen Külünk Diyanet İşlerine, Üniversitelere, İlahiyat Fakültelerine ciddi iş düştüğünü çünkü örgütün metastaz yaptığını öne sürdü. (Metastaz; Vücudun bir yerindeki kötü huylu tümör hücrelerinin, kan veya lenf yoluyla yeni kötü huylu hücre oluşturmak üzere diğer yerlere sıçraması. 2.Hastalık etkeni mikroorganizmanın, dolayısıyla hastalığın kan veya lenf yoluyla bir organdan diğer bir organa geçmesi. -  İlaç ve Eczacılık Terimleri Sözlüğü – 2014 TDK)  Külünk ; Örgüt, arkasındaki akıl,  Rand Corporation'ın raporunda  hala ısrarla  Sufi İslam dedikleri Protestanlaştırılmış, Hristiyanlaştırılmış İslam hedeflerine ulaşabilmek için bu örgütün sızıntı kalıntı unsurlarıyla beraber metastaz yapıyor. Niye? 15 Temmuz gecesi sadece İstanbul’da yaşandı. Sadece Ankara’da yaşandı, sadece şehidimizin babası burada sabır diliyoruz şehidimize rahmet  diliyoruz  Marmaris’te yaşandı. Köprüyü yaşamadınız , Atatürk hava limanını yaşamadınız. 15 Temmuz’da parlamento bombalanırken bize Türkiye’nin dışından birileri dedi ki; Siz parlamento üzerinden iktidar olacağınızı mı zannediyorsunuz?  Eğer siz parlamento üzerinden bağımsızlığınıza sahip çıkıp yörüngenizden çıkarak, batının çıkarlarını hizmet eden bir Türkiye olmayacağız mı diyorsunuz? Eğer bunu söylüyorsanız sizin parlamentonuzu bombalarız. Bombaladıkları yer neresi biliyor musunuz? Rastgele değil, o gördüğünüz parlamenterlerin oturduğu alan değil, doğrudan  Başbakanın parlamentodaki odası hedef seçildi, dikkatiniz çekerim, milletin iradesi bombalandı. Ancak o geceyi Anadolu’nun yaşamaması,  bu örgütün,  arkasındaki küresel  şeytani aklın anlaşılmaması için bir sebep değildir.” şeklinde konuştu.

“SENTETİK VE CİNSİYETSİZ İNSAN İLE DEVLETSİZ MİLLET, DEVLETSİZ İNSAN İSTİYORLAR”

Dünyanın 3 önemli güç tarafından yönetildiğini belirten Külünk kutup olarak nitelediği  bu grupları şu şekilde sıraladı; “Sentetik ve cinsiyetsiz insan ile devletsiz millet, devletsiz insan… Bu kutbun sembol ismi Bill Gates, bu aklın hedefi dijitalizm üzerinden 7 miyar insanın aklını, iradesini kontrol aklına alıp salgınlar üzerinden milyonlarca insanın ölümüne sebep olup, dünyayı teslim almak ve bunu yaparken de facebook dini üreterek, hani dinler arası diyalog var ya bu projenin stratejik hedefi Asya’nın Hristiyanlaştırılmasıdır. İşte FETÖ…Asya’nın, Ortadoğu’nun, Balkanlar’ın kapısı, üssü Türkiye olduğu için tek devletli yapıya Türkiye’yi teslim etmek, birinci kutup bu.

İkinci kutup milli devletler, ulus devletler. Yani Amerika’da bu akla direnen polisin alçakça öldürdüğü zenci üzerinden sokağı hareketlendiren akla karşı çıkan Beyaz Saray.

Üçüncü kutup da 15 Temmuz’da ortaya çıkan “Türk Ekolu”. Şu anda dünyada 3 kutuplu bir süreç var. İşte FETÖ birinci kutup adına Türkiye’yi ve İslam’ı teslim almak isteyen güçlerin emrinde, bunu göreceksiniz. Bütün ip uçları var. Rusya neden Ayasofya hakkında birden  farklı sözler kullanmaya başladı? Bir anda neden Ermenistan Azerbaycan’a saldırdı? Neden Fransa Almanya ile ittifak ederken, İngiltere Akdeniz’de ve Libya’da Türkiye’nin tezleriyle baş başa?”

“DEVLET LİYAKAT, EHLİYET, ADALET, HAK ÜZERE YÖNETİLMELİDİR”

Meselelerin din psikolojisi üzerinden değerlendirilmemesi  gerektiğini savunan Külünk ; “ Hiçbir yapı devleti teslim almak için adam yetiştirmeyecek, devlete hizmet etmek için adam yetiştirecek. Devlet liyakat, ehliyet, adalet, hak üzere yönetilmelidir. Bunları başardığımızda ve de devlet her şeyi bilmek zorundadır. Siz devletin bilme hakkını devletin elinden almaya kalkmayacaksınız. Biz dünyanın jeopolitik merkeziyiz, Anadolu topraklarından asla vazgeçmeyecekler, 1071’i unutmadılar, Hz İbrahim’in ateşte yakılmadığını unutmadılar, İstanbul’un fethini unutmadılar, halen bu topraklara hakim olma peşindeler. ”şeklinde konuştu.

“LGBT EYLEMLERİNE  KATILAN BAŞ ÖRTÜLÜ KADINLAR KİM?”

FETÖ’nün sentetik, cinsiyetsiz insan projesinin  de bir parçası olduğunun altını çizen Külünk, “LGBT eylemlerine  katılan baş örtülü kadınlar kim? Başörtülü kızları oraya göndere kim” diye sordu. LGBT’yi  bu projenin bir parçası olarak gördüğünü söyleyen Külünk; “ Din psikolojisiyle hareket eden bir yapıyı, PKK gibi  kendinin “ateşin çocukları” olduğunu  açıkça kabul eden bir yapıyla bir araya getiren güç neyin peşinde.” Dedi.

“DEVLET DEVLETTEN YÖNETİLİR”

Türk demenin Müslüman demek olduğunu bu aklın iyi bildiğini ve bunun yüzünden değerlerimizi değersizleştirmek için operasyonlar yaptığını belirtti.  Bu akla karşı nasıl mücadele konusunda kurumların üzerine düşenleri hakkıyla yapmadığını iddia eden Külünk bunu açık açık ifade ettiği için bazılarının rahatsız olduğunu ifade etti. Külünk; “Türk ordusunun orgenerali ordunun dışındaki bir marangozdan talimat almaz, Türk ordusunun tümgenerali uzman çavuştan talimat almaz. Devlet devletten yönetilir. Bu ülkenin tarihi, devlet aklı buna izin vermez, hiçbir şekilde ne pahasına olursa olsun vermez. Siz bu ülkenin Cumhurbaşkanının hiçbir resmi sıfatı olmayan bir şahıstan emir almasına razı mısınız? Uşak Valisinin Uşak’ta şehir imamı denilen bir alçaktan talimat alıp bu şehri yönetmesine razı mısınız?” ifadelerini kullandı.

Panel sonunda Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Rektör Prof.Dr. Ekrem Savaş ve  Uşak’ın 15 Temmuz Şehidi Mehmet Çetin’in Babası Hüseyin Çetin tarafından  konuşmacılara katılım belgesi ve plaket taktim edildi. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. 

Editör: TE Bilişim