Özkan’ın gösterdiği ilgiden ve konuk severlikten dolayı kendisine teşekkür eden Mıdık, Özkan’ın Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden başarıyla mezun olduğunu hatırlattı. Üretim sektöründe çalışan birinin kendisini yetişmesi için bu denli çaba göstermesini taktirle karşıladığını söyleyen Mıdık ; “Çalıştı, çabaladı , yıllarını verdi, el emeği, göz nuru, alın teriyle bu aşamaya geldi. Ben kendisine teşekkür ederim ben çok mutlu oldum. Her ne kadar yıllar önce mezun olsa da biz mezunlarımızın yanındayız. Anadolu Üniversitesi’nin bu özelliği her zaman var, Anadolu Üniversiteli olmak bir ayrıcalıktır diye her zaman söylüyoruz ve bunu her platformda dile getiriyoruz. Tabi biz aslında Anadolu Üniversitesinin bir ‘Uşak Modeliyiz’, bu Türkiye’de bir ilk. Eskişehir’den sonra Anadolu Üniversitesinin bayrağını en iyi şekilde dalgalandıran yegane il Uşak, bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Bunun için de gayret sarf ediyoruz. Yıllarca hep uğraştım, isteğim Uşak’ta Anadolu Üniversitesi Mezunları adına bir platformu kurmak. Uşak’ta bilfiil 22 yılımı verdim, Uşaklıyım, ama bu amacı gerçekleştiremedik. İnşallah mezunlarımız da bize destek verirse böyle bir oluşumu kurup bir eser bırakmak istiyorum” dedi.

“KAMU İDARECİLERİNİN , KAMU BÜROKRASİSİNİN ÖZEL SEKTÖRLE MUTLAKA İLETİŞİM İÇİNDE OLMASI LAZIM”

Özkan’ı ziyaret etmesinin bir diğer sebebini de sektör hakkında bilgi almak olduğunu ifade eden Mıdık, üretimden yana olduğunu, kamunun da üretim sektörünün takipçisi ve destekçisi olması gerektiğini vurguladı. Mıdık : “ Şimdi Sayın Özkan’dan Uşak Seramik’te bin kişinin istihdam edildiğini büyük oranda ihracat yapıldığını öğrendim, takdir ettim, tabi ki bu tür işletmeleri sahiplenmek ve desteklemek lazım. Kamu idarecilerinin , kamu bürokrasisinin özel sektörle mutlaka iletişim içinde olması lazım, onları yönlendirmesi lazım, bir yerde teşvik etmesi lazım. Uşak gerçekten potansiyeli olan bir il, kendi ayakları üzerinde duran bir il. Zaman zaman organize sanayi bölgelerine gidiyorum, müthiş bir üretim sektörü, reel sektör var. Ancak önemli olan katma değerli üretim yapmak, ihracat yapmak.  Gönlüm ister ki  tek tek bu fabrikaları gezeyim ama bunu devletin yetkili birimlerinin yapması gerekiyor.” Şeklinde konuştu. Mıdık konuşmasının sonunda Özkan’a bundan sonraki hayatında da başarılar diledi.

“ANADOLU ÜNİVERSİTESİNDEKİ KAYNAĞIN BİR ÇOK ÖRGÜN ÜNİVERSİTEDE OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Uşak Seramik Genel Müdür Yardımcısı İzzet Özkan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İş hayatının pratiklerini Anadolu Üniversitesinden aldıkları teori bilgilerle desteleyerek önemli bir kazanım elde ettiklerini anlatan Özkan ; “ Hocamız bu aşamada bazı derslerde, sıkıntı çektiğimiz tek başımıza çalışamadığımız kendimizi yetiştirmemiz konusunda olsun, eğitim boyutunda ve diğer konularda olsun bize yüz yüze derslerimiz çerçevesinde, büyük katkı ve destek sağladı. Anadolu Üniversitesindeki kaynağın bir  çok örgün üniversitede olmadığını düşünüyorum. Diğer taraftan Anadolu Üniversitesinde ders çalışmak için zaman mefhumu yok istediğiniz zaman ve yerde çalışabilirsiniz. Ben Anadolu Üniversitesinin bir mezunu olmaktan onur duyuyorum, gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

Uşak Seramik’te kendisinden sonra bir çok arkadaşının da Anadolu Üniversitesine kayıt yaptırdığını ve fabrikada önemli yerlere geldiğini anlatan Özkan: “ Mesela bir arkadaşımız var, fabrikamızda Mali İşler Müdürü, Anadolu Üniversitesi mezunu aynı zamanda mali müşavirlik belgesini aldı, SPK belgelerinin hepsini aldı. Bu arkadaşımız örgün bir üniversiteye gitmeden SPK lisanları olan insan konusunda belki de tektir. Bu şekilde 5-6 arkadaşımız aynı şekilde eğitimine devam ediyor.” Dedi.

“MIDIK HOCA DESTEK OLMASAYDI MEZUN OLAMAYACAKTIK,  HAYATIMIZDA BİR ŞEYLER EKSİK KALMIŞ OLACAKTI”

Anadolu Üniversitesinden mezun olmasına rağmen Ahmet Mıdık Hocanın kendisiyle ve mezunlarla irtibatı hiç kesmediğini, sürekli irtibat halinde olduklarını ve fikir alışverişinde bulunduklarını söyleyen Özkan: “Bizim eksik kaldığımız konularda bize destek olunmamış olsaydı, yüz yüze eğitim hizmetlerini olmasaydık belki de mezun olamayacaktık, yarım bırakacaktık, hayatımızda bir şeyler eksik kalmış olacaktı. Bunun için de kendisine tekrar teşekkür ediyorum, başarıların devamını diliyorum. Allah Mıdık hocamızı başımızdan eksik etmesin, Uşak’ımızdan da ayırmasın” diyerek konuşmasına son verdi.

HABER / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim