Yılmaz’ın bu güne kadar onlarca muhasebeci ve mali müşavir yetiştirdiğini söyleyen Mıdık ; “ Çok kişilere emek verdi bu mesleği aşıladı. Hesap kitabı çok iyidir, bunun herkes bilmez ama yanında çalışanlar çok iyi bilir. Özellikle mevzuat irdelemesi mali müşavirlikte önemli bir unsurdur  onu da iyi yapanlardandır ayrıca tekdüzen muhasebe sistemini de iyi bilir,  hangi kaydın nerede olacağını, hangi hatanın nereden geldiğini bunları da iyi bilir. Çünkü bilgisayar sistemi çıkalı bir çok mali müşavir bu hataları pek bilemez biz de dahil ama Nurullah ağabeyim bilir, nereden geldiğini çözer. Ben kendisine uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.

Meslek hayatınız  boyunca unutamadığınız bir anınız var mı ? Sorusuna cevap veren Yılmaz; “Bir iş yapıyorsun, işi yapmışsın iş bitmiş, bir bakıyorsun karışına yeni bir sorun çıkmış. Vatandaş buraya geliyor sana işini yaptırıyor ama senden daha iyi biliyor, gizliyor işi, o karşına çıkığı zaman şok oluyorsun. Örneğin adamın muhasebecisi yok benim adıma beyanname vermiş. Adam ticaretle uğraşıyor, yolda yakalanmış,  yakalandığı için fatura kesmiş bana soruyorlar bende yok diyorum çünkü benim haberim yok, böyle şeyler oluyor” dedi.

Kooperatifçilik konusunda da açıklamalar yapan Yılmaz yeni sistemde kooperatif kurmanın zorlaşacağını söyledi. Kooperatif ortaklık payını ödemeyeni 60 gün içerisinde çıkışını verilmesinin istendiğini belirten Yılmaz; “Ödemedi ver icraya diyor. Zaten normal şartlarda adamı ortaklığı almak için uğraşıyorsun bu şekilde olursa bitirirsin. Öncelikle vatandaşın bilinçlendirilmesi gerekir. Kooperatifin amacı nedir? Eksikleri giderecek, tamamlayacak, bilgilendirecek, yönlendirecek şekilde hareket edilirse daha iyi olur. Profesyonel yönetici olması lazım. Yöneticilikte önce bilgi olacak. Kurulmuş kooperatifi tasfiye ediliyorlar”

Mesleğindeki sorunlarla ilgili olarak ne söylese boş olduğunu söyleyen Yılmaz oda yöneticilerin bu konuda biraz kafa yormaları gerektiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim