Kültür-Sanat faaliyetlerine aralıksız devam eden Uşak Belediyesi, eğitim neferlerini unutmadı. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle büyük bir etkinliğe imza attı.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, TRT İzmir Radyosu Çoksesli Çocuk Korosu ile Uşak Belediyesi Çoksesli Çocuk Korosu bir birinden güzel eserleri öğretmenler ve Uşak halkı için seslendirdi.

Keyifli anların yaşandığı konsere çok sayıda misafirin yanı sıra, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da katıldı.

Şef Merve Nur Kale öncülüğünde sahne alan Uşak Belediyesi Çoksesli Çocuk Korosu’na Erdem Küçükayvaz Piyanosuyla eşlik etti. Ekip bazı eserleri izleyicilerle birlikte seslendirdikten sonra sahneyi Müge Özel şefliğindeki TRT İzmir Radyosu Çoksesli Çocuk Korosu aldı. Piyano eşliğini Aycan Altıngül’ün yaptığı koro, repertuvarlarındaki eserleri Uşaklı izleyiciler için seslendirdiler.

TRT İzmir Radyosu Çoksesli Çocuk Korosu Müge Özel, böyle güzel bir etkinliğe davet edildikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a, Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner’e, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Sarısaman’a, Akademisyen Onur Altıntuğ’a ve Şef Merve Nur Kale’ye teşekkür etti.

Büyük beğeni toplayan ve konser sonunda aynı sahneye çıkarak ‘Sen Varsın Öğretmenim’’ isimli eserle birlikte final yapan miniklerin performansı, salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

Gecede bir konuşma yapan Başkan Mehmet Çakın; ‘’ Öğretmenlerimiz, bizim geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yarınlara en iyi şekilde hazırlanması, vatana millete faydalı bireyler olması için fedakarca görev yapıyorlar. Ne kadar uğraşsak hakları ödenmez. Ama en azından onları unutmadığımızı, her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Bugün bu konser vesilesiyle kıymetli eğitmenlerimizle ve siz değerli halkımızla bir araya geldik. Yavrularımız gerçekten bizlere unutulmaz bir gece yaşattılar. Bugün TRT İzmir Radyosu Çoksesli Çocuk Korosunu burada ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduk. Hem belediyemiz çocuk korosu hem misafirlerimiz hepsi pırıl pırıl, gelecek vaat eden çocuklar. Geleceğin sanatçıları, mimarları, mühendisleri, doktorları, devlet adamları işte bu yavrularımızın arasından çıkacak. Onları yetiştiren, en iyi şekilde eğiten kıymetli öğretmenlerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Burada bizlerin güzel zaman geçirmesine vesile olan kıymetli yavrularımıza ve ailelerine, eğitmenlerine, enstrümanlarıyla konsere eşlik eden sanatçı kardeşlerime ve siz değerli halkımıza, konserde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bir kez daha başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevi başında şehit edilen öğretmenlerimiz Necmettin Yılmaz, Aybüke Yalçın ve tüm şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyor tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.’’ Şeklinde konuştuktan sonra miniklerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bir saat süren konser, çiçek, plaket takdiminin ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim