Toplantının açılısından konuşan Uşak Serbest Mali Müşavirler  Odası Başkanı Uğur Albayrak bu haftada ülke genelindeki ekonomik sorunları gündeme getirmeyi ve bunlarla ilgili yapılabilecekleri kamuoyuna anlatmayı hedeflediklerini söyledi. Albayrak meslektaşlarından dargın olanların bu haftanın hatırına barışmalarını istedi. Albayrak konuşmasının devamında KDV ve ÖTV’nin oranlarında indirilmesine gidilmesini önerdi. Albayrak hazırladıkları oda binası projesi içinde de yetkililerden yardım istedi.

Albayrak’ın konuşmasından sonra söz alan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan 5 yıllık başkanlığı döneminde USMMO ile olumlu bir çalışma gerçekleştirdiklerini, odadan gelen talepleri ellerinden geldiği kadar karşılamaya çalıştıklarını belirtti. Cahan birlik beraberlik tablosu için başkan Albayrak’a teşekkür ederek muhasebeciler haftasını kutladı.

Cahan’dan sonra söz alan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım milletvekili seçildikten sonra muhasebecilerin sorunları hakkında kendisini bilgilendire Oda Başkanı Albayrak’a teşekkür etti. Ülkenin  zaman zaman ekonomik krizlerden geçtiğini iddia eden Yalım elektrik ve doğal gaz faturalarında KDV oranının yüzde 8’e indirilmesi için gerekli adımları attığını söyledi. Mecliste gerekli desteği bulursa vatandaşa yüzde 10 gibi bir destekte bulunacaklarının altını çizdi.

Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş konuşmasına davetinden dolayı Başkan Albayayak’a teşekkür ederek başladı. Farklı dünya görüşlerine sahip olunsa da birlikteliğin ülkeyi ayakta tuttuğunun altını çizen Güneş Türkiye’nin ne kadar müreffeh olursa bütün vatandaşların o kadar bundan nasibini alacağını ileri sürdü.

Ak Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay’da davetlilere hitaben yaptığı konuşmada ekonomik süreçte yaşananlarla ilgili değerlendirmeyi en iyi analiz edebileceklerin mali müşavirler olduğunu söyledi. Döviz kur atağının başladığı kriz süreci içerisinde İş bankası müdürünün televizyonlarda yaptığı açıklamayı anımsatan Altay bugün de seçim sürecinde ekonomi üzerinde yapılan spekülasyonları en iyi şekilde muhasebecilerin anlayacağının altını çizdi.

Böyle bir organizasyonda yer almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek konuşmasına başlayan Uşak Vali Yardımcısı Ayşe Şeyda Çağlar  ; “Türk iktisadi hayatında önemli bir yer kaplayan muhasebeciler ve mali müşavirlerin muhasebeciler haftasını kutluyor her birine çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yeni ruhsat alarak mesleğe ilk adımını atan muhasebecilere belgeleri taktim edildi.

Toplantıya Ak Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, İsmail  Güneş, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak Vali Yardımcısı Ayşe Şeyda Çağlar, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan , Baro Başkanı Kazım Kargı, Ticaret Odası Meclis Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri,  kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcileriyle daire müdürleri, Aydın SMMO başkanı ve kurul üyeleri ve Denizli SMMO kurul üyeleri katıldı.

Editör: TE Bilişim