15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Uşak Ulu Camii’de öğle namazına müteakip şehitlerin ruhlarına mevlit okundu, lokma döktürüldü. Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Ak Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul lokma ikramına katılarak burada basın açıklaması yaptılar.

Lokmadan vatandaşlara kendi eliyle ikram eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede  şu ifadeleri kullandı; “ 15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye tarihinin belki de en kötü gecelerinden bir tanesini millete yaşatmaya çalıştılar ancak milletimizin iradesi Cumhurbaşkanımızın iradesi sayesinde milletimiz demokrasine sahip çıktı ve bağımsızlığından hiçi bir zaman ödün vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiş oldu. İçimizdeki FETÖ’cü hainlerin ne yaparlarsa yapsınlar nasıl bir tuzak kurmaya çalışırlarsa  çalışsınlar bu milletin bu devletin bu hainlere müsaade etmeyeceğini, bağımsızlığımızı hiç kimseye bırakmayacağımızı da şehitlerimiz o gün kanlarıyla göstermiş oldular. Ben o gün gerçekten yapmış oldukları kahramanlıklardan dolayı şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize minnetlerimi iletiyorum. Şehit ailelerimize Sabr-ı Cemiller diliyorum, gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Bu millet özgürlüğünü bağımsızlığını kolay kazanmadı 3-5 çapulcuya da bırakmayacaktır. Biz Türk milleti olarak her zaman vatanımızın milletimizin yanında mücadelemizi devam ettireceğiz. Ben bu vesileyle tüm halkımızın günün tebrik ediyorum. Günün anlamını ve önemini gelecek nesillerimizi de en güzel şekilde aktarmak için her zaman etkinliklerimize programlarımıza devam edeceğiz.”

Ak Parti Uşak il Başkanı Fahrettin Tuğrul 15 Temmuz gecesi çok büyük bir badirenin atlatıldığını belirtti. Kalkışmayı düzenleyenlerin milletin ferasetini ve cesaretini hesaba katmadıklarını ve emellerine ulaşamadıklarını vurgulayan Tuğrul; “ Bundan sonra bu tarz hainlik peşinde olanlar 15 Temmuz’u kedilerine iyi bir ders olarak alsınlar. Eğer bir daha böyle bir şeye tevessül ederlerse göreceklerdir ki bu millet bu toprakları kanıyla kendisine vatan edindi Allah’ın izniyle yine kanı ve canı pahasına birilerine teslim etmeyecektir, biz bunu millet olarak 15 Temmuz’da ispatladık.” Şeklinde konuştu.

Demokrasiyi millet iradesinin devleti ve ülkeyi yönetmesine dayanan rejimler olarak tanımlayan Tuğrul hiçbir askeri, silahlı  cunta, hiçbir bürokratik oligarşi milletin iradesinin üzerinde olamayacağını en büyük iradenin milletin iradesi olduğunu aktaran  Tuğrul ; “ Türk milleti bu iradesine sahip çıktığını 15 Temmuz’da kanıtladı. Bizler hem  Ak Parti İl Teşkilatı olarak hem Ak Parti Belediyemiz olarak 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. Bu hainliği kalkışan başta FETÖ olmak üzere ülkemiz üzerinde hain emellerini hayata geçirmeye çalışan bütün terör örgütleriyle mücadele eden milletimizin bir parçası olmaya, bu mücadele duvarında bir tuğla olmaya karalıyız. Gerekirse malımızla, canımızla, her şeyimizle bu vatanı biz hainlere teslim etmeyiz diyorum. Bu anlamda Uşaklı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gününün karanlık gecesinde şehrin meydanını doldurarak iradesine sahip çıktığını gösterdi. O gün orada bütün siyaset yelpazesinden insanlarımız vardı. Milli irade siyasi bakış açısına bakmadan sahip  çıkılabilecek bir konudur. İnşallah bundan sonraki süreçte de huzur, mutluluk, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz diyorum. Vatandaşlarımız teşekkür ediyorum, bugünü unutmasınlar, çocuklarına da unutturmasınlar” dedi.

Editör: TE Bilişim