Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Dr. Öğretim Üyesi Aslı Gündoğan danışmanlığında yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Uşak ili Sivaslı ilçesi Eldeniz köyünde bulunan Mevlüt Kara İlkokulu öğrencilerini ziyaret etti.

“İlmek İlmek Umutlar” ismini verdikleri etkinlik kapsamında öğretmen adayı öğrenciler öncelikle  Uşak ilinin farklı semtlerinde bulunan ev hanımlarıyla iletişime geçerek onlardan, yardıma gereksinim olan çocuklar için atkı-bere örmelerini istedi. Gönüllü katılım sağlayan ev hanımlarına, örgü işi için gerekli olan iplikler, bir İplik Fabrikası sponsorluğunda öğretmen adayları tarafından dağıtıldı. Örme işleminin bitmesinin ardından atkı ve bereler, Mevlüt Kara İlkokulu öğrencilerine hediye edildi.

Öğretmen adayı öğrenciler, gerçekleştirdikleri bu etkinlik sayesinde gerek Uşak ilinin farklı semtlerinde oturan ev hanımlarını toplum yararına yönelik aktif biçimde sorumluluk almaya sevk etmek gerekse yardıma ihtiyacı olan çocukların gereksinimlerini karşılayarak üniversite-okul işbirliğini güçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim