Sıfır Atık Projesi’nin 2017 yılında Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan tarafından külliyede yapılan bir tanıtım projesiyle başladığını hatırlatan  Öztürk, projenin 2023 yılına kadar bütün belediyeleri kapsayacak şekilde uygulanması için bir  yol haritası çizildiğini söyledi. Uşak’ta bulunan 43 kurum ve kuruluştan 35 tanesinin geri dönüşüm projesine geçtiği belirten Öztürk ; “Geriye kalanların da en kısa zamanda Sıfır Atık Projesi programına almayı hedefliyoruz. İlimizde sıfır atık programına geçen kurumlarda otak nokta diye tabir ettiğimiz bin 131 kişiye il müdürlüğümüz tarafından eğitim verildi. Proje dahil olan kurumlardan 2019 yılının ilk üç aylık dönemde 17 bin 186 kilogram  geri dönüşüm sağlandı. İlimiz bu konuda diğer illere göre daha önde. Bizim önceliğimiz 2023 yılına kadar Uşak Belediyesi ile ortak bir proje üretip sıfır atık projesini tüm konutlara yaymak. İnşallah en kısa zamanda belediye ile pilot bir bölge seçip uygulamaya geçmeyi planlıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Sıfır Atık Projesi’nin yaygınlaşması için  eğitim ve kültüre  önem verdiklerini vurgulayan Öztürk; “Bununla ilgili olarak kitapçıklar bastırdık. Sayın Valimiz Funda Kocabıyık’ın öncülüğünde okullarda program yapıyoruz. 2019 yılı eğitim öğretim yılında bu daha da artarak devam edecek çünkü ağaç yaş iken eğilir. Biz çocuklarımıza bu bilinci bu yaşta verirsek ileriki yıllarda daha bilinçli bir toplum oluşturacağına inanıyoruz, inşallah faydalı olur.” Dedi.

Öztürk, başta  PTT Uşak Başmüdürü  olmak üzere çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ziyarette konuşan PTT Uşak Başmüdürü İsmail Ertaş Sıfır Atık Projesi’ne bir nebze de olsa destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Proje logosunun pullar üzerinde bütün Türkiye ve hatta dünyayı dolaşacağını anlatan Ertaş; “Toplumsal bilincin oluşması için güzel bir örnek oldu. Bu tür çalışmalara her zaman destek olduk olmaya devam edeceğiz. Ben Başta Uşak Valimiz Funda Kocabıyık olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Öztürk’e, çalışanlarına ve çalışma arkadaşlarıma çok  teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette PTT Uşak Başmüdürü İsmail Ertaş’a PTT  Uşak Merkez Müdürü Aydın Gedik  ve  Pazarlama Sorumlusu Gülsüm Çoşkun eşlik etti.

Editör: TE Bilişim