Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Alperen virüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet yakınlarına sabır, hastalarımıza acil şifalar diledi.

Bu sonuçlar ortadayken daha tedbirli olmak gerektiğinin altını bir kez daha çizen Alperen; ‘’Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir.’  Özellikle de yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın COVİD-19 tehdidi geçene kadar evlerinden çıkmamalı, Evde kalalım, hayatta kalalım. Sevdiklerimizi üzmeyelim diyoruz. Rabbim yardımcımız olsun.” Dedi.

Milli Dayanışma Kampanyası hakkındaki düşüncelerini dile getiren Bekir Alperen Şunları kaydetti; 

Şimdi birlik zamanı, biz bize yeteriz, yeter ki; siyasi partilere yapılan hazine yardımı kaldırılsın.

Hatırlatalım ki;  Yıl 2002 Büyük Birlik Partisi (BBP) Hazineden eski TL ile 1.8 Trilyon Seçim Yardımı almıştı. Şehit Liderimiz Muhsin Başkan; ‘’Bu Para Milletin Hakkıdır’’ diyerek bütün Parayı Mehmetçik Vakfına ve Şehit Ailelerine bağışladı. Yıl 2020 ve biz Şehit Lider Muhsin Başkanın İzindeyiz. Tavrımız O’nun temiz siyasetinin tavrıdır. Ve diyoruz ki; Milli seferberlik ruhu ile öncelik Korona ile mücadele ve yoksulların gözetilmesi olmalı! 

Büyük Birlik Partisi olarak, bu güne kadar seçim yardımı almadan 27 yıldır milletimize gönüllü hizmet yaptık ve yapmaktayız.

Söz konusu kampanya kapsamında Genel Başkanımız Sayın Mustafa Desteci bir aylık maaşını bağışlayarak kampanyaya destek vereceğimizi belirtmiştir. Fakat Genel Başkanımız destek vereceğini ilan etmesine rağmen eleştirilerde de bulundu. Çünkü biz doğruya doğru eğriye eğri diyebilen bir hareketiz. ‘’Bizlerin milletten yardım kampanyası başlığı altında bağış toplanmasının, hem sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu, hem de '’İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın’’ anlayışı ile süregelmiş binlerce senelik devlet geleneğimize yabancı bir uygulamadır.

Bunca senedir devletine kazancından vergi veren bir millete devleti hiç olmazsa iki, üç ay veya ne kadar sürerse karantina süresi boyunca bakabilecek hazırlıkta olmalıydı” dedi.            

Anlaşılan o ki; hazırlıksız yakalandık. Milletimizi Korona virüsü tehdit ederken Devletimizi de ekonomik sıkıntı vurmakta. Milli seferberlik ruhu içinde Milletimizin ve Devletimizin yanında yer alınmalı bu konuda kampanya başlatan bütün kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları desteklenmeli. Hiç kimsenin hayrına engel olunmamalı siyasi bir rant peşinde koşulmamalı fırsat da verilmemeli. Yardım kampanyası başlatanlara izinleri verilmeli hesaplarına da bloke konulmamalı. Ayrıca bu mücadeleye katılan başta sağlık ordusuna ve diğer bütün çalışanlara teşekkürü bir borç bilirim.”

Siyasi partilerin Anayasanın 18. Maddesine göre yardım aldıklarını hatırlatan Alperen bu yardımın partiler arasında eşitliği ve adaleti sağlamak amacıyla ödendiğini ileri sürdü. Hali hazırdaki  uygulamanın eşitlik ve adalet prensiplerine aykırı bir biçime dönüştüğünü iddia eden Alperen açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı; “ 2020 yılı bütçesine göre 5 parti hazineden yapılan yardımları milli dayanışma ruhu ile bağışlasınlar. Yardım miktarları AKP 182 milyon 206 bin,  CHP 96 milyon 951 bin,  HDP 50 milyon 99 bin,  MHP 47 milyon 521 bin,  İyi Parti 42 milyon 638 bin toplamda 419 milyon 415 bin liradır. Seçim yok! O hâlde bu para Ya CORONA ile mücadeleye Ya da yoksullara verilsin!

Ve biz diyoruz ki; Kampanyaya desteğe; EVET AMA YETMEZ. ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI BİZ BİZE YETERİZ. YETER Kİ; SİYASİ PARTİLERE YAPILAN HAZİNE YARDIMI KALDIRILSIN NOKTA.! “

Editör: TE Bilişim