Konuyla ilgili olarak açıklama yapan TÜGVA Uşak İl Temsilcisi Süheyl Yasin Aslan Çizimlerle 40 hadis yarışmasının TÜGVA'NIN marka yarışmalarından biri  olduğunu söyledi. Yarışmada kaybedeni olmayan herkesin kazandığı bir yarışma olarak niteleyen Aslan: “ Amacımız öncelikle çocuklarımızın sanatsal yönden gelişimlerini desteklemek ve varsa bu yeteneklerini ortaya çıkarmak devamında en önemli amacımız ise öğrenci kardeşlerimize örneklerin en güzeli Peygamber Efendimizin (sav) sözlerini okuyup, düşünüp, hayal edip Gönül ve zihin dünyalarında oluşan resimleri kağıda aktartmak.

 Burada asıl kazanç peygamber sevgisini çocuklara kazandırmak yarışmamızın kaybedeni yok, kim bir hadisi şerif ezberlemiş ise kârdadır özellikle çocuklarımızın evlerde olduğu şu pandemi sürecinde ev ortamına daha neşeli ve daha güzel bir hale getirecek bir yarışma. Tabii çizimlerle 40 hadis yarışmasının ödülleri de büyük çocuklarımızın mutlu değecek şekilde düşündük” dedi.

 TÜRKİYE'DE İLK 20’YE ÖĞRENCİLERE ŞU ÖDÜLLER VERİLECEK:

- ilk 5'e giren elektrikli scooter

 - İkinci 5'e tablet

- 10 kişiye akıllı bileklik

UŞAK’TA DERECEYE GİREN 10 ÖĞRENCİYE AKILLI BİLEKLİK

Bu ödüllerin TÜGVA genel merkezi tarafından belirlendiğini aktaran Aslan Uşak yerelinde ise  

ilk 10’a giren öğrencilerin hepsine akıllı bileklik hediye edeceklerini söyledi.  Yarışmaya birkaç kategoride başvurulabileceği bilgisini veren Aslan detayları şu şekilde paylaştı; “Ayrıca okullarımız kitlesel olarak da başvuru yapabilirler 100 öğrenci ve üstü katılım sağlayan okullarımıza 500 TL bir hediyemiz olacak bu sayı katlanırsa ödül oranımız artıyor.

- Yine ayrıca resim   öğretmenlerimiz 10 kişilik gruplar halinde yarışmaya girebilir eğer bu 10 kişiden biri Türkiye'de ilk üçe girerse öğretmen ödülü  olarak da belirlediğimiz 2000 TL ödülümüz var.

Yani neresinden bakarsak bakalım yarışmamızın kesinlikle kaybedeli yok herkes kazanıyor milli ve manevi bir düşünce yapısına sahip gençlik için TÜGVA çalışıyor.  Öğrencilerimiz başvurularına TÜGVA  Eren bülbül gençlik merkezimize ya da çizimlerle 40 hadis yazıp internet sitemizden yapabilirler.”

HABER  / BAYRAM KELEŞ

Editör: TE Bilişim