Uşaklıların hasretle ibadete açılmasını bekledikleri tarihi Ulu Cami içerisi ve son cemaat yerinde kılınan ikindi namazına; Uşak İl Müftüsü Eyüp Baldemir, Uşak Belediye Başkanlık Koordinatörü Hüseyin Ufuk Uğur ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Kütahya Bölge Müdürü Ahmet Aydın gibi isimler katıldı. Tarihi camide ilk namazı da Müftü yardımcısı Ali Tom kıldırdı.

ENGELLİLER TEKERLEKLİ SANDALYELERİ İLE RAHATÇA NAMAZ KILABİLECEK

Bakım ve onarım nedeni ile 2015 yılında ibadete kapılan ve 3 yıldır bir türlü bitirilemeyen tarihi Ulu Cami Ramazan Ayına bir gün kala kılınan İkindi namazı ile ibadete açılmış oldu.

Uşak İl Müftü Yardımcısı Ali Tom tarafından kıldırılan namaz sonrası, bir açıklama yapan Uşak İl Müftüsü Eyüp Baldemir, “çok şükür Uşak halkına söz verildiği gibi Ulu Camimizi mübarek Ramazan Ayı’na gece gündüz yetiştirmek için çalışarak hep birlikte yetiştirdik. Emeği geçenlerden Allah Razı olsun” dedi.

Baldemir, “Camimizin namaz kılınan bölümü ve son cemaat yeri ibadete açıldı. Buralarda sıkıntı yok. Vatandaşımız rahat bir şekilde namazını kılabilir. Sadece bahçesinde ve çevre düzenlemelerinde çalışmalar devam ediyor. Sanırım 15-20 güne kadar bu çalışmalar da tamamlanır. Şimdilik sadece kuzeye bakan ana kapısından giriş çıkış yapılıyor. Öte yandan Ulu Camimizde yapılan restorasyon sonrası engelli kardeşlerimiz camimizde namaz kılmak istediği takdirde hiç kimseye ihtiyaç duymadan tekerlekli sandalyesi ile namazını kılabilecek. Bu, bana göre çok önemli bir detay” şeklinde konuştu.

“SÖZ VERDİK YETİŞTİRDİK”

Restorasyon çalışmalarının 2018 yılı Ramazan Ayına yetiştirilmesi için haftada 2-3 gün Uşak’a gelerek çalışmaları yerinde denetleyen Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Aymet Aydın, “Geçtiğimiz yıl, Bakanımız Sayın Hakan Çavuşoğlu ve Uşak halkına Mübarek Ramazan Ayı’nda bu güzel camiyi ibadete açma sözü vermiştik. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Yenilenmiş camimiz Uşak halkına hayırlı uğurlu olsun” şeklinde duygularını dile getirdi.

Yüklenici firma yetkilisi Raif Aytin de, “Aslında yüklenici firma olarak biz Türkiye’nin bir çok yerinde böyle tarihi camileri onardık. Ama Uşak Ulu cami bizi en çok uğraştıran işimiz oldu. Çünkü, orijinal el yazmaları ve taşlar üzerindeki ince işçiliği aslına uydurmak için gece gündüz çalıştık ve çok şükür Mübarek ramazan Ayına yetiştirdik. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRÜ VE BAKAN’DA ULU CAMİ İÇİN GELMİŞTİ

Uşak Ulu cami’nin yaklaşık üç yıldır süren restorasyon çalışmalarının bitmemesi ve yanlış yapılması iddiaları üzerine Uşaklılar yaklaşık 4 bin imza toplayarak çalışmaların doğru bir şekilde yapılarak bir an önce caminin ibadete açılmasını talep etmişti.

Bunun üzerine 26 Ekim 2016 tarihinde Vakıflar genel Müdürü Adnan Ertem Uşak’a gelerek yanlış restorasyonun durdurulması ve yeniden planlanması talimatı vermişti.

Daha sonra Vakıflar Genel Müdürlüğünden sorumlu Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 11Ekim 2017 tarihinde ilimize gelerek caminin onarım işinin Ramazan ayı içerisinde bitirilmesi için restorasyon yapan firma yetkilileri ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünden söz almıştı.

Editör: TE Bilişim