Baro Genel Sekreteri Av. Mehmet Nuri Sezgin ve bir grup Avukatın  Uşak Adliyesinde düzenlediği basın açıklamasında, Baro seçimlerine ilişkin yapılması düşünülen değişiklerin sağlıksız bir şekilde yürütüldüğü öne sürüldü ve bunun 80 Baro Başkanının katıldığı toplantı sonucunda 1 Haziran bildirisiyle deklare edildiği söylendi.

Ankara’ya yapılan sembolik yürüyüşün durdurulmasını  eleştiren Sezgin, müdahaleyi hukuk devleti ilkelerine aykırı olarak nitelendirdi. Sezgin ; “Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 34. Maddesine göre ‘Herkes önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir’ hükmüne rağmen haksız bir şekilde yapılan müdahaleyi şiddetle kınıyor ve derhal sona erdirilmesini talep ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Uşak Barosunun savunmaya yönelik yapılacak her türlü girişimde savunmanın haklarını korumaya kararlı olacağını vurgulayan Sezgin ne istediklerini şu şekilde özetledi; “Görevi savunma olan avukatlar elbette kendilerine ilişkin mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerdir.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Baro Başkanımız Av. Emin Coşkun da şu an  Ankara’dadır. Yapılan bu haksızlığa karşı Baro Başkanlarımızın yanında olduğumuzu ve bir hukuk devleti olan ülkemize yakışmayan söz konusu müdahalenin sonlandırılmasını, çoklu baroya ilişkin yasa değişikliği çalışmalarının geri çekilmesini talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim