15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapmasında ilk olarak 12 Temmuz 2019 tarihinde "İşgal Girişiminden Dirilişe 15 Temmuz'un Anatomisi" isimli belgesel gösterimi ve 18/07/2019 tarihinde ise Kurumumuz ve Uşak İl Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı düzenlendi. Düzenlenen programlara Kurum Müdürü Yusuf Kaplan, Kurum 2. Müdürleri, kurum personeli, müftülük çalışanları ile hükümlü ve tutuklular katıldı.

İlk olarak 12 Temmuz 2019 tarihinde TRT tarafından hazırlanan "İşgal Girişiminden Dirilişe 15 Temmuz'un Anatomisi" isimli belgesel, gösterime katılan hükümlü ve tutuklular tarafından ilgiyle izlendi. Program belgeselin izlenmesinden sonra yapılan ikramlarla son buldu.

18/07/2019 tarihinde düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı hain darbe girişimde şehit olan vatandaşlarımız ile bugüne kadar ülkemiz için canını veren şehitlerimiz için Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve İmam Hatip Ahmet Hamdi Ceylan tarafından okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti başladı.15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı sinevizyon gösterimi ve yapılan konuşmalar ile devam eden program, 15 Temmuz 2016 gecesinin sembolü olan salanın Müezzin Kayyım Yıldırım Aksu tarafından okunmasıyla devam etti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapmasında düzenlenen program, kendilerini vatanımız için gözünü bile kırpmadan tankların, uçakların, kurşunların önüne siper eden Şehitlerimiz, Gazilerimiz ve Halkımız için Kurum Vaizi İsmail Özkan tarafından okunan dualardan sonra konuklara yapılan ikramlar ile son buldu.

Editör: TE Bilişim