Merkezin açılışına Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Meral Gülmez Saçar, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Bülent Güngör, ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Mustafa Zorlu, Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Yüksel, Binicilik ve Cirit Topluluğu, Gençlik Merkezi Gönüllüleri Topluluğu ve çevreci vatandaşlar katıldı.

Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce şehrin merkezi noktasında yer alan ve ulaşımı kolay olan Mobil Atık Getirme Merkezi’nde, atık pil, atık yağlar, atık ilaç, plastik, cam, metal, kitap, oyuncak, giysi, elektronik atıklar için ayrı bölümler yer alıyor.

İlki Atatürk Kültür Merkezi önüne yerleştirilen Mobil Atık Getirme Merkezi’nin ilerleyen zamanlarda şehrin belirli noktalarına yerleştirilmesi amaçlanıyor. Geri dönüşüme büyük katkı sağlayan projede aynı zamanda kullanılabilir kıyafetler ayrılarak, Uşak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne ulaştırılacak ve müdürlük aracılığıyla yardıma muhtaç kişilere verilecek.

Projenin hayata geçmesiyle atık miktarının azaltılması, atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri kazanılması hedeflenmiş, bu sayede hem çevre kirliliği önlenerek ekonomiye katma değer sağlanması amaçlanmıştır.

Uşak Belediyesi tarafından projeye teşvik amaçlı olarak aynı zamanda dönüşüme uygun atık getiren vatandaşlara ücretsiz olarak fidan armağan edilerek, şehrin ağaçlandırılması konusunda önemli bir adım atılmış olacak.  

Editör: TE Bilişim